Musiikki

Arja Koriseva pettyi tangouransa alussa keikka toisensa jälkeen – joutui lopulta tekemään äärimmäisen uhkauksen: ”Minulle tuli paha olo”

Julkaistu:

Arja Korisevalla, 53, on alkamassa juhlavuosi. Kesällä tulee täyteen 30 vuotta siitä, kun hänet kruunattiin tangokuningattareksi. Kuningattaren ura oli kuitenkin tyssätä alkuunsa.
Voittoaan ennen pienemmissä ympyröissä keikkaillut Arja Koriseva otti paikkansa maan huippunimien joukosta vauhdikkaasti. Silti kaikki ei mennyt alussa ihan mutkattomasti. Arja ei ollut tyytyväinen tapaan, jolla tangokuninkaallisten keikat toteutettiin.

– Meille annettiin nuottimappi kainaloon ja lähetettiin keikkapaikoille, jossa taustabändinä oli paikallisia soittajia, Arja kertoo.

Paikalliset soittajat eivät kuitenkaan välttämättä osanneet soittaa annetuista nuoteista.

– Viimeinen niitti oli trio, jossa rumpali oli ainoa, joka osasi lukea nuotteja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kyseinen keikkapaikka oli aivan tupaten täynnä uutta kuningatarta katsomaan tullutta väkeä, mutta Arja ei voinut esittää ainuttakaan ohjelmistoonsa kuulunutta kappaletta.

– Vedin koko illan Jätkän humpan kaltaisia ikivihreitä tanssikappaleita, jotka kaikki soittajat osaavat ulkoa.


Yleisö helposti tulkitsee vian olevan artistissa, jos homma ei toimi.

– Minulla ei ollut varaa antaa yleisön luoda minusta mielikuvaa tuollaisen perusteella. Yleisöhän luulee, etten arvosta heitä, jos tulen paikalle ohjelmiston kanssa, jota ei ole harjoiteltu.

Ennen voittoaan jo vuosikausia musiikkia opiskellut Arja ei aikonut antaa tärvellä mainettaan artistina.

– Jouduin sanomaan, että jos en saa esiintyä oman ammattitaitoisen bändini kanssa, joudun luopumaan kruunusta. Tangoprinsessat voivat jatkaa keikkojen tekemistä. Olin ihan tosissani luopumassa kruunusta, jos en olisi päässyt esittämään bändini kanssa harjoittelemaamme ohjelmistoa.

Laatua vaatinut Arja ei kuitenkaan joutunut miettimään asiaa sen enempää, sillä tangokuninkaallisten keikkoja hoitanut ohjelmatoimisto ymmärsi antaa periksi. Arja sai taustalleen oman Fortuna-yhtyeensä, jonka kanssa hän on tehnyt töitä sen jälkeen vuosikymmenet.

– Uskalsin olla topakka, määrätietoinen ja kunnianhimoinen. Minulle tuli paha olo yleisön puolesta. Halusin kantaa vastuuta tekemisen tasosta, jotta yleisön ei tarvitse pettyä.


Korkea työmoraali on kantanut hedelmää. Siitä kertoo vuosikymmeniä jatkunut menestyksekäs ura.

Syksyn tulevalla juhlakiertueella Arja esiintyy viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nuevan kanssa.

– Heidän sointinsa on juhlavan kaunis. Haluan juhlavuotenani kiertää kohtaamassa ja kiittämässä yleisöäni, koska nämä ovat olleet aivan mielettömiä vuosia.

Arjalla on tulossa nyt hieman erilainen joulu.

– Ensimmäistä kertaa emme ole koko perhe koolla, sillä lapsista keskimmäinen on vaihto-oppilaana Etelä-Amerikassa. Ikävä on kova, mutta pidämme jatkuvasti yhteyttä.

Voi vain ihmetellä, ettei kovaa kansansuosiota nauttivaa Arjaa ole kutsuttu Vain elämää -ohjelmaan. Tanssimaan häntä sen sijaan on kyselty joitain kertoja.

– Molemmat ohjelmaformaatit ovat sellaisia, että voisin nähdä itseni niissä. Tanssii tähtien kanssa -kisasta olen joutunut kieltäytymään, koska en ole voinut olla lasten takia niin paljon poissa kotoa kuin Helsingissä harjoitteleminen vaatisi.

Osallistuminen tanssikisaan on jatkossa mahdollista.

– Olen tanssittanut muita jo neljä vuosikymmentä, sillä ensimmäisestä keikasta tuli joitakin kuukausia sitten 40 vuotta. Voisin kyllä vaihteeksi tanssia itsekin, Arja heläyttää tarttuvan naurunsa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt