Musiikki

Anssi Kelalta poikkeava avautuminen – sivalsi musiikkikriitikkoa kertomalla, mistä henkilökohtaisessa biisissä on todella kyse

Julkaistu:

sanoitukset
Anssi Kela julkaisi kuvapalvelu Instagramissa kirjoituksen, jossa avaa uuden kappaleensa merkitystä sanoiksi.
Muusikko Anssi Kela julkaisi äskettäin Instagramissa harvinaisen avoimen kirjoituksen siitä, mistä hänen uudessa kappaleessaan on kyse.

Kuvassa näkyy pienen vauvan käsi ja Kelan oma käsi. Kela kirjoittaa ottaneensa kuvan viime yönä mennessään nukkumaan.

– Pienemmän käden haltija oli tuossa vaiheessa jyrissyt jo tunteja höyhensaarilla. Katselen nyt kuvaa uudestaan, ja jostain syystä se liikuttaa minua suuresti. Minulle tämä nopeasti räpsäisty ruutu puhuu enemmän kuin miljoona sanaa. Siinä on kaikki, alkaa koskettava kirjoitus.
Kela toteaa tajunneensa musiikintekijänä, että maailmasta löytyy paljon rakkauslauluja, mutta paljon vähemmän lauluja on perhe-elämästä ja lasten kasvattamisesta. Niinpä hän päätti tehdä laulun, joka olisi omistettu hänen omille lapsilleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– On hassua, miten maailma hukkuu onnellisista ja onnettomista parisuhteista tehtyihin lauluihin, mutta parisuhteen seurauksesta, vanhemmuudesta, on kirjoitettu yllättävän vähän biisejä. Olen itsekin huomannut aiheen vaikeasti lähestyttäväksi. Päätin kuitenkin vuosien harkinnan jälkeen lopulta tarttua haasteeseen, ja kirjoitin vanhemmuudesta viimeisimmälle levylleni. Sain aikaan Kaiken tarkoitus -nimisen kappaleen, joka onkin yksi urani henkilökohtaisimmista ja itselleni tärkeimmistä biiseistä, Kela kirjoittaa.

Kyseinen kappale on mukana Kelan alkusyksystä julkaistulla Ääriviivoja-albumilla. Se on albumin toiseksi viimeinen kappale.

Kun nukahdat mun viereen

Maailmankaikkeus tiivistyy sun hengitykseen

Tarkoitus on pitää susta huolta, kuuluvat kappaleen sanoitukset.

Instagram-päivityksensä lopussa Kela toteaa, että arvostetun musiikkilehti Soundin kriitikko ei ikävä kyllä nähnyt hänen kappaleensa merkityksellisyyttä.

– Kriitikot eivät tosin olleet samoissa tunnelmissa: esim. Soundin levyarviossa Kaiken tarkoituksen todettiin olevan ”pitkästyttävä liukuhihnakappale, joka kutistuu jokaisen kuuntelukerran myötä”. Väliäkö sillä. Tuon laulun tein itselleni ja lapsilleni, hän näpäyttää.Kuuntele kappale Spotify-palvelussa täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt