Musiikki

”Pystymme tarjoamaan messevän elämyksen” – Jean S. palaa keikkalavoille kolmen solistin voimin: Erika Vikman vaihtaa polvihousut mikroshortseihin

Julkaistu:

keikkailu
Jean S. jatkaa ensi vuonna keikkailua ja esiintymistä Uuden Iloisen Teatterin orkesterina.
Bändin laulajia ovat jatkossa Erika Vikman, Sami Hintsanen ja Mikael Saari, kolme entuudestaan tunnettua laulajaa.

Erika Vikman, 25, on vuoden 2016 Tangokuningatar. Hän on ollut mukana Uudessa Iloisessa Teatterissa sekä tv:ssä muun muassa Parasta aikaa ja Iholla -tv-sarjoissa. Hänen suhteensa laulajalegenda Dannyyn kanssa on herättänyt paljon huomiota.

– Tämä kiinnitys sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni hyvin. Olen tehnyt Jean S:n kanssa kuluneen vuoden aikana yhteistyötä, ja arvostan bändin erittäin korkealle - samoin Samin ja Mikaelin, sekä kollegoina että ystävinä, sanoo Vikman, joka valmistelee bilebändissä laulamisen ohella omaa soololevyään Arttu Wiskarin Mökkitie Recordsin kautta julkaistavaksi.

Mitä haluat tuoda Jean S.:n ohjelmistoon?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Rakastan ikivihreitä suomalaisia kappaleita ja sattuneesta syystä retroa, ja ne ovat myös Jean S:n juttu. Myös nykymusiikin tuntemukseni on hyvä, joten tulen varmasti ehdottelemaan ohjelmistoon kaikenlaista.

Pukeudutko keikoilla miesten tapaan polvihousuihin?

– Minun kohdallani puhutaan varmasti mikrosortseista.

Sami Hintsanen, 46, on tv:stä tuttu laulaja: hän juonsi TV2:n Tartu mikkiin -ohjelmaa vuosina 2006-2015. Hän työskentelee paitsi laulajana, myös musikaalinäyttelijänä. Hintsanen on nähty Tampereella, Helsingissä ja Turussa muun muassa musikaaleissa Vuonna 85, Miss Saigon sekä Evita - ja Elvis.

– Olen yli 20 vuotta laulanut bilebändeissä. Cover-keikkaa firmojen bileissä ja jonkin verran myös ravintoloissa. Mutta kyllähän mittaluokka muuttuu nyt kerralla. Jean S. on 25 vuoden ajan ollut omanlaisensa ilmiö ja poikkeuksellisen iso kokoonpano.


Mikä tässä on sinun kannaltasi toisin - paitsi se, että Jean S. -yhtyeessä käytät lavalla lyhyitä puvunhousuja?

– Meitä on nyt useampi laulaja, jopa kolme yhtä aikaa. Olemme myös keskenämme erilaisia - pystymme siis tarjoamaan aika messevän elämyksen tavalliseen viisihenkiseen cover-bändiin verrattuna. Pystymme tekemään aika isoja juttuja laulullisesti, ja soittajien määrän ansiosta myös musiikillisesti, Hintsanen vastaa.

– Jean S:n keikoilla iso osa on aina ollut solistien opiskelijahuumori. Minäkin tykkään yleisön kanssa jutustella, joten kykenen jatkamaan heidän viitoittamallaan tiellä.

Perheelliselle ammattiesiintyjälle pesti Jean S.:n laulajana on myös Suomen oloissa ainutlaatuinen työpaikka.

– Cover-laulajalle tämä on niin varma duuni kuin olla voi. Olen enemmän kuin innoissani. Kun Kärkkäisen Timo soitti ja kysyi haluanko pestin, vastasin heti: Kyllä, kiitos!

Mikael Saari, 30, tunnetaan laulajana ja näyttelijänä. Hän on osallistunut UMK -euroviisukarsintaan vuosina 2013 (2.) ja 2016 (3.) sekä Tähdet, tähdet -ohjelmaan 2017. Hän lauloi myös Linnan juhlien lähetyksessä.

– Olin 12-vuotias, kun näin Jean S:n ensimmäisen kerran Valkeakoskella. Armeijassa kuuluin varuskuntasoittokuntaan ja sen jälkeen perustimme bilebändin nimeltä Circus Show Band - ja yksi esikuvistamme oli nimenomaan Jean S. Tietynlainen ympyrähän tässä sulkeutuu.

Armeijakielellä: sait siis ylennyksen?

– Niin voi sanoa. Nuo kaikki ovat tapahtuneet kymmenen vuoden välein. En siis voi mitenkään pitää itseäni yhtä kokeneena bändin muiden jäsenten kanssa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Kahden rouvan riita hikisestä vaatekappaleesta nousi maailmanlaajuiseksi uutiseksi – nyt puhuu toinen pukari
   Tennis
  3. 1990-luvulla syntyneet ”janoiset sankarit” työllistivät Sisä-Suomen poliisia – mies yritti huijata lonkerokuitilla, toinen tirvaisi tuttavaansa
   Kotimaa
  4. Muistatko Täydellisten naisten pyöreäposkisen Juanitan? Huima muodonmuutos: 17-vuotiasta näyttelijää ei ole tunnistaa tuoreista kuvista
   TV & elokuvat
  5. Viikon olut: Jos odotat lasilliseltasi humaloitua hedelmämehua, saatat pettyä
   Oluet
  6. Kemiläismies ei suunnitellut räjähdysaineen valmistamista – krp tutkii vielä kerrostaloasunnosta löydettyjä aineita
   Oulun seutu
  7. Hallitus kuulee poliisijohtoa seksuaalirikosepäilyistä  –  Luvassa lisärahaa?
   Politiikka
  8. Finnairin käyttämästä järjestelmästä paljastui tietoturva-aukko: Älä paljasta tärkeää tietoa lentovarauksestasi
   Tietoturva
  9. Tunti sitten
  10. Veikkauksen kassakaapista 150 000 euron varastamisesta epäilty on kertonut tapahtumista avoimesti poliisille – valtaosa rahoista saatu takaisin
   Kotimaa
  11. Kommentti: Palkka jopa 7 000 e/kk ja varma työ – kaikki alkoi 2,5 tunnin testistä
   Taloussanomat
  12. Laura, 34, tavoittelee ”täydellisen virheetöntä” ulkonäköä hinnalla millä hyvänsä – ystävät pelkäävät kaunottaren kuolevan leikkauspöydälle
   Viihde
  13. Näytä lisää