Keith Richards, 74, laittoi korkin kiinni: terveelliset elämäntavat osoittautuivat haasteeksi – bänditoverit huomasivat käytöksessä heti muutoksen

The Rolling Stones -yhtyeen kitaristi Keith Richards vannoo pistäneensä korkin lopullisesti kiinni.

Keith Richards suosii nykyään terveellisiä elämäntapoja.

13.12.2018 20:43

Rollarit-legenda Keith Richards on tehnyt suuren elämänmuutoksen, kertoo Rolling Stone -lehti. Richards kertoo lehden haastattelussa lopettaneensa alkoholin käytön ja suosivansa nyt terveellisiä elämäntapoja.

Ensi viikolla 75 vuotta täyttävä Richards paljastaa olleensa juomatta jo vuoden ajan. Kitaristilegenda ei tunnetusti ole sylkenyt kuppiin elämänsä aikana, mutta nyt korkki on pistetty kiinni.

– Kyllästyin siihen. Oli aika lopettaa, kuten muutkin jutut, Richards sanoo lehdelle.

Kitaristi sanoo kuitenkin, ettei hän ole täysin raitis. Hän sanoo juovansa toisinaan lasin viiniä tai olutta. Richards myöntää Rolling Stonelle elämänmuutoksessa olleen totuttelemista.

– Niinkin voisi sanoa. En ole oikeastaan huomannut mitään eroa. Paitsi etten juo. En tuntenut oloani hyväksi. En halunnut sitä enää, hän sanoo.

The Rolling Stones lähtee kiertueelle Yhdysvaltoihin huhtikuussa ja bänditoverien mukaan he ovat huomanneet selkeän muutoksen Richardsissa hänen raitistuttuaan.

– Hänen kanssaan on mukava työskennellä. Hän on paljon lempeämpi ja avoimempi ideoille. Ennen jouduin kiristelemään hampaitani ja ajattelin, että hän ryöpyttää minua tämän takia. Nyt hän vain sanoo, että ”siistiä”, Ronnie Wood hämmästelee.

Ronnie Wood, Mick Jagger ja Keith Richards.

Kitaristi Ronnie Wood sanoo Richardsin juomisen riistäytyneen käsistä ja juovuksissa hänestä tuli ilkeä. Vuodesta 2010 asti kuivilla ollut Wood sanoo olevansa iloinen siitä, että Richards lopetti juopottelun.

Richards ei ole kaunistellut päihdeongelmiaan ja hän on myöntänyt käyttäneensä huumeita vuosikausia. Kitaristin huumehuuruisista vuosista liikkuu mitä erikoisimpia tarinoita, joista osan Richards on vahvistanut todeksi. Yksi niistä on tarina, jonka mukaan kitaristi olisi nuuskannut isänsä tuhkia. Richardsin mukaan hän oli sekoittanut isänsä tuhkia kokaiinin ja nuuskannut ne.

Richards loukkaantui vakavasti vuonna 2006, jolloin hän putosi palmusta Fidzillä. Hän sai tuolloin aivoverenvuodon ja kävi läpi vaikean leikkauksen. Kitaristi kertoi haastatteluissa soittamisen olleen ruosteessa onnettomuuden takia pitkän aikaa.

– Ei isä olisi välittänyt, Richards kuittasi erikoisen tapahtuman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?