Musiikki

Bilebändi Jean S. jatkaa sittenkin keikkailua samalla nimellä: taustalla kimurantti kuvio – solistit vaihtuvat

Julkaistu: , Päivitetty:

bilebändi
Ensi vuonna bilebändejä on kaksi: Jean S. ja Säädyttömät.
Jean S. toimii jatkossakin keikkailevana bilebändinä ja Uuden Iloisen Teatterin orkesterina.

– Uudet solistit julkistetaan ensi viikolla. Suurin osa soittajista jatkaa, Jean S. -tuotemerkin omistava yhtyeen entinen solisti Timo Kärkkäinen kertoo IS:lle.

Kärkkäinen lopetti keikkailun yhtyeen solistina vuosi sitten. Hän ilmoitti syyksi ”väsymisen keikkailuun”.

– En ole katunut. On ollut mukava viettää viikonloput kotona, hän sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän itse ei ole palaamassa laulajaksi.

Kuten IS eilen uutisoi, yhtyeen toinen alkuperäinen solisti Antti Paavilainen jatkaa bilebändin solistina – mutta toisessa kokoonpanossa, ei Jean S. -nimisessä. Säädyttömät-yhtyeeseen kuuluvat myös Kärkkäisen tilalle tullut laulaja Nina Tapio sekä Jean S. -yhtyeen kaikki yhdeksän muusikkoa.
Paavilaisen tulkinnan mukaan Säädyttömät on luontevaa jatkoa Jean S. -yhtyeen 26-vuotiselle uralle.

Hän antoi IS:n haastattelussa ymmärtää, että kyse on lähinnä musiikillisesta muutoksesta – eikä kertonut Jean S:n jatkavan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tarkoitukseni ei ollut johtaa harhaan. En ajatellut, että Jean S. jatkaa teatterimusiikkia esittävänä yhtyeenä, vaan vastasin tämän bilebändin muusikkona, Paavilainen kommentoi IS:lle.

Yhtyeen ryhmädynamiikan ja musiikillisen linjan Paavilainen arvioi muuttuneen niin paljon, että on perusteltua jatkaa uudella nimellä.

– Tämä (toisen solistin vaihtuminen) muuttaa ryhmädynamiikkaa ja sitä, mitä tehdään ja miten tehdään. Ohjelmisto ja sovitukset ovat ruvenneet muuttumaan isolla kädellä. Ninan myötä laulusovituksiin on tullut puolitoista oktaavia lisää liikkumavaraa yläpäähän – ja se muuttaa sovituksia myös muuten, Paavilainen perusteli alun perin.


IS:n tietojen mukaan yhtyeen jakautumisen taustalla on myös alkuperäisten solistien välirikko. Paavilainen ja Kärkkäinen olivat perustamassa Jean S. -yhtyettä 1990-luvulla Sibelius-Akatemian opiskelijabileiden yhtyeeksi. Bändistä kasvoi ilmiö.

Kunnianhimoiset sovitukset iskelmä- ja pop-musiikin klassikoista ovat uponneet juhliviin suomalaisiin noin 3 000 keikalla.

Kärkkäinen uskoo, että uudet solistit täyttävät yleisön vaatimukset, ja Jean S. kelpaa bailujen vauhdittajaksi jatkossakin.

Yhtye toimii samalla tavalla kuin legendaarinen Blues Brothers Band – bändi on brändi, joka tarjoaa kuulijoille taatun elämyksen. Kokoonpano elää vuosien ja vuosikymmenten kuluessa väkisinkin.

Jean S. säilyttää oman tavaramerkkinsä – samaan tapaan kuin Blues Brothersin solistit esiintyvät aina aurinkolasit päässään.

– Jean S. käyttää jatkossakin lyhyitä housuja esiintyessään, Kärkkäinen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt