Musiikki

Legendaarinen Bomfunk MC’s tekee yllätyspaluun 12 vuoden jälkeen! Näin heillä menee nykyään: Raymond vietti 10 vuotta koti-isänä Belgiassa

Julkaistu:

yllätyspaluu!
Bomfunk MC’s nousi vuosituhannen vaihteessa Suomen kuumimmaksi vientituotteeksi. Muutama vuosi myöhemmin he katosivat.
Kuura reunustaa ikkunoita, kun Bomfunk MC’s – Raymond Ebanks,48, Ismo Lappalainen, 43, ja Jaakko Salovaara, 43, – istuvat levy-yhtiön sohvalla ja hakevat asentoa. Housut ovat vaihtuneet kireämpiin ja yläosatkin vaikuttavat tyköistuvammilta, mutta Ismo ei ole luopunut rastoistaan.

Nykyään vyötärölle ulottuvat hiukset luovat tilanteeseen hauskan jatkuvuuden tunteen. Aurinko paistaa sisään ja häikäisee.

Kolmikko istuu sohvalla, sillä on paluun aika. Kuusi keikkaa ajoittuvat kesälle 2019.

– Siinä on selkeä alku ja loppu. Otetaan vielä kaikki irti, kun on tilausta, Raymond maalailee.


Kesän 2019 keikoilla Raymondin ja Gismon lisäksi lavalle nousee yhtyeen tuottajana alusta asti toiminut JS16 eli Jaakko Salovaara.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Palataan hetkeksi vuoteen 2000. Edellisenä vuonna julkaistu Freestyler on yhtäkkiä listaykkösenä yhteensä 11 maassa. Listoille se kipusi yhteensä 19 maassa, muun muassa Yhdysvalloissa. Sinkkua myytiin maailmalla yhteensä 2 300 000 eli 2,3 miljoonaa kappaletta.


Vuonna 2006 bändi teki jäähyväiskiertueen ja lopetti. Kun Bomfunk MC’s laittoi pillit pussiin, Ismo tahkosi DJ-keikkoja ja Jaakko taas saavutti unelmansa yhtenä Suomen menestyneimmistä tuottajista. Hänen kädenjälkeään on muun muassa Daruden Sandstorm.

Raymond päätti suunnata ulkomaille. Miehellä oli sukua ympäri maailmaa, mutta hän päätti asettua Belgiaan.


Jaakko Salovaaran mukaan Bomfunkin paluu on ollut jo vuosia Raymondista kiinni. Siinä missä tuottaja ja Ismo jatkoivat uraa musiikin parissa, Raymondilla oli elämässään aivan uudet kuviot, avopuoliso ja 10-vuotias poika.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suostutteluprosessi oli pitkä, mutta vihdoin mies on Suomessa – tosin vain muutaman viikon ajan. Perhettä on jo ikävä, mutta paluukeikkojen suunnittelu vuosien jälkeen tuntuu oikealta.

– Välillä menen tyttöystävän produktioihin mukaan, jotta olisi jotain tekemistä, äänimieheksi kouluttautunut Raymond naurahtaa.

Raymondin puoliso työskentelee tuottajana. Mies kertoo, että perheen arki rytmittyy pitkälti sen mukaan, miten hänen puolisollaan on töitä.

– Joskus hän saattaa olla kuusikin viikkoa kiinni jossain elokuvassa, Raymond selittää.

– Sitten pistetään daddy daycare pystyyn, hän jatkaa lisäten, että arki pyörii myös toisin päin.


Isällä ja pojalla on läheiset välit. He harrastavat yhdessä muun muassa breikkaamista ja skeittausta. Raymond kertoo, että suostui paluuseen osittain poikansa vuoksi.

– Hän sanoi, että haluaa nähdä isän lavalla, kun hän ei ole koskaan nähnyt, isä kertoo.

– Poika alkoi jo kehua Lil Pumpia. Sanoin vaan, että kyllä isä vetää paremmin. Nyt se pitää sitten todistaa, hän veistelee.

Myös Jaakolla on 13-, 12- ja 9-vuotiaat pojat. Ystävykset odottavat innolla, että jälkikasvu pääsee kesällä tapaamaan toisensa.

– Siinähän meillä on jo seuraava poikabändi, he nauravat.

Lue koko juttu päivän printistä tai digilehdestä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt