Musiikki

Muusikko Kari Kuuva kuollut – Tunnetaan Daa-da-daa-da -hitistä

Julkaistu: , Päivitetty:

Kari Kuuva kuoli keskiviikkona Riihimäellä. Hän sairasti syöpää.
Muusikko Kari Kuuva on kuollut 72-vuotiaana. Ensimmäisenä kuolinuutisen kertoi Iltalehti.

Kuuvan vaimo Paula Kuuva kertoo Ilta-Sanomille, että Kari Kuuva sairasti syöpää ja kuoli Riihimäen sairaalassa keskiviikkona.

– Valitettavasti näin on. Aluksi se oli keuhkosyöpä, mutta se levisi aivoihin. Se oli pääasiallinen kuolinsyy, Paula Kuuva sanoo.

Kuuva tuli tunnetuksi muusikkona muun muassa Tango Pelargonia ja Pikku Nina -hittikappaleiden laulajana. Lisäksi hän teki useita menestyskappaleita toisille artisteille.


Hänen kynästään on lähtöisin esimerkiksi Sammy Babitzinin esittämän Daa-da-daa-da -kappale. Kappale voitti vuoden 1972 Syksyn sävel -kilpailun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kunnianhimoni kasvoi musiikin tekemisessä. Olisin halunnut olla kuin Hector. Totesimme aikoinaan nuorina lauluntekijöinä, että meillä oli samankaltainen tapa tehdä biisejä, koska meillä oli samat esikuvat. Mulle sattui tulemaan tämä Pelargonia "rasitteeksi", se oli ikään kuin pitkä varjoni, Kuuva muisteli IS:n haastattelussa vuonna 2013.

Kuuva julkaisi viimeisen levytyksensä, omaa nimeään kantavan albumin vuonna 2013. Se oli muusikon seitsemäs studioalbumi. Se ilmestyi 22 vuotta edellisen levyn jälkeen.


Syy pitkään levytystaukoon oli 1990-luvulla Kuuvan kohdalle sattunut vakava auto-onnettomuus ja siitä toipuminen. Hän kertoi asiasta Ilta-Sanomien haastattelussa olleensa palaamassa keikkamatkalta kotiin.

Onnettomuus tapahtui Pihtiputaan tienoilla, lähellä Sammy Babitzinin kuolinpaikkaa. Kupruisen tienpinnan musta jää heitti Kuuvan auton tieltä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Auto teki kaksi noin 30 metrin ilmalentoa ennen kuin tulin katto edellä maahan. Ehdin ajatella, että se oli sitten tässä, kohta valot sammuvat. Olin varma, että kuolen.

Kuuva avioitui nuoruudenrakkautensa Paulan kanssa vuonna 1998. He olivat seurustelleet 1960-luvulla pari vuotta, mutta suhde päättyi Kuuvan keikkakiireiden takia. Myöhemmin kumpikin meni tahoillaan naimisiin, Kuuva peräti kahdesti.

IS:n haastattelussa hän kertoi olevansa hiukan harmissaan, ettei hänestä itsestään tullut isää, mutta hän oli todella onnellinen Paulan pojasta.

– En olisi itse pystynyt parempaa tekemään, Kuuva kertoi.

Kari Kuuva

Säveltäjä, sanoittaja ja laulaja. Levyttänyt muun muassa hittikappaleet Pikku Nina ja Tango Pelargonia.

Säveltänyt ja sanoittanut valtaosan menestyskappaleistaan muille artisteille.

Tunnettuja lauluja ovat muun muassa Jarno Sarjasen levyttämät Nukkekoti (1968) ja Pienen pojan haaveet (1971), Frederikin Jos jotain yrittää (Harva meistä on rautaa) (1970) sekä Sammy Babitzinin Daa-da daa-da (1972).

Myöhemmästä tuotannosta muistetaan muun muassa Meiju Suvaksen Pure mua -hitin tekstisuomennos vuodelta 1991.

Viimeiseksi studioalbumiksi jäi vuonna 2013 julkaistu Kari Kuuva.