Musiikki

Tiktakin kaikki jäsenet hankkivat uuden ammatin – Mimmu tekee töitä sisustusarkkitehtina: Kuvat ennen ja nyt

Julkaistu:

tiktakin paluu
90-luvun suosikkibändi Tiktakin jäsenet tekivät tänä vuonna paluun yhteen. He ovat aikuisvuosinaan kaikki opiskelleet itselleen uuden ammatin.
Kymmenessä vuodessa ehtii paljon. Tiktakin lopettamisen jälkeen kaikki yhtyeen jäsenet ovat hankkineet musiikin ulkopuolisen ammatin ja koulutuksen. Neea tekee ohjelmatuotantoa, Noora on opinto-ohjaaja, Mimmu on sisustusarkkitehti, ja Tuuli on kauneudenhoitoalalla.

Emppu ja Petra ovat ainoat, jotka jatkoivat musiikin parissa. Heilläkin on silti toiset ammatit. Emppu on parhaillaan tauolla työstään erityisopettajana. Petra taas valmistui viime vuonna luonnontieteellisestä tiedekunnasta, jossa hän opiskeli kemiaa.

Meininki bändin kesken on kuitenkin yhä sama kuin vuosia sitten.

– Kun kokoonnuimme uudelleen, niin vanhat roolit palasivat luonnollisestikin, Emppu sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ryhmädynamiikka on pysynyt yllättävän samana siihen nähden, että kaikki ovat kasvaneet kymmenen vuotta, perustaneet perheitä ja luoneet uraa ja kuitenkin kasvaneet ja muuttuneet ihmisinä, Emppu kertoo.


Petra kuvailee nuortuvansa bändikaverit nähdessään ainakin kymmenen vuotta.

– Luulen, että se on sama reaktio kuin silloin, kun ihmiset menevät lapsuudenkotiin tapamaan vanhempiaan. Heistä tulee niitä samoja lapsia nelikymppisinäkin kuin he olivat lapsina, Emppu toteaa.

Bändikaverin kuittaus saattaa mennä tunteisiin nopeammin kuin kenenkään muun sanomana. Toisaalta luottamus on kova.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sitä taantuu sekä hyvässä että pahassa, Petra komppaa.

Yhtyeen keskinäiset välit ovat pysyneet kuluneet vuodet hyvinä ja läheisinä. Emppu on toiminut muun muassa Mimmun juoksuvalmentajana, Mimmu on Tuulin toisen lapsen kummi sekä Nean kaksospoikien kummi.

Ystävykset näkevät vähintään kerran vuodessa koko porukalla.

– Ollaan vuosittaiset kokoontumisajot saatu pidettyä hyvin, Emppu kertoo.

Osa yhtyeen jäsenistä on tuntenut toisensa lastentarhasta asti, joten yhteistä historiaa löytyy yllin kyllin.

– Side on niin vahva, että olemme aina kaikki varmasti toistemme tukena, Petra kuvailee.

Petra ja Emppu kuvailevat välejä enemmän sisarussuhteeksi kuin ystävyydeksi tai työtoveruudeksi.

– Tiedän, että tämä on sellaista jengiä, että vaikka kaikkien kanssa ei olla edes kuukausittain tekemisissä, niin kuka tahansa olisi valmis sekunnissa jeesaamaan, jos tulisi joku hätä.


Menestys nuorena ei noussut kenellekään hattuun.

– Maailmanaika oli 90-luvulla tosi erilainen kuin nyt. Emme perustaneet bändiä siksi, että olisimme julkkiksia, vaan päinvastoin olemme olleet epäileviä ja kriittisiä, Emppu kertoo.

Petra toteaa, että vanhemmat kohtelivat heitä tavallisina lapsina. Bändin toimimisen edellytyksenä oli, että koulutyöt hoidettiin kunnolla.


– Olen yksinhuoltajaäidin kasvattama ja meillä on ollut tosi tiukka kuri. Vaikka olin viikonloppuna keikalla, niin maanantaiaamuna oli lista kotitöistä, jotka pitää tehdä. Se oli sellaista tosi tavallista elämää, Petra kertoo.

– Kotona tai kaveriporukassa ei olla oltu tähtiä, vaan ihan tavallisia lapsia, Emppu lisää.

Petra kiittää bändiä siitä, että tekee ylipäänsä musiikkia työkseen. Kouluaikoina hän tähtäsi lääkäriksi.

– Näin uraputken edessäni. Ihmiset ja bändi avasivat maailmankatsomusta. Väitän näin 33-vuotiaana, että olen nyt juuri siellä, missä minun kuuluukin olla. Olen todella paljon parempi laulaja ja lauluntekijä kuin olisin lääkäri. Bändi johdatti oikeaan suuntaan, Petra summaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt