Tangokuningas Aki Samulilta yllätyspäätös – jättää orkesterinsa ja jää tauolle: ”Aika pistää kapulat jakoon” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Tangokuningas Aki Samulilta yllätyspäätös – jättää orkesterinsa ja jää tauolle: ”Aika pistää kapulat jakoon”

Aki Samuli jättää orkesterinsa.

Julkaistu: 9.11.2018 20:05

Aki Samuli on keikkaillut nykyisen orkesterinsa kanssa yli kaksi vuotta.

Tangokuningas Aki Samuli, 36, kertoo Facebook-tilillään jättävänsä orkesterinsa. Samassa julkaisussa Samuli kertoo jäävänsä neljän kuukauden mittaiselle tauolle.

Samuli kertoo esiintyneensä Fantasia-orkesterin kanssa noin kaksi ja puoli vuotta. Tiet erkanevat vuoden lopussa.

– Ollaan kierretty ja kaarrettu ympäri suomen reilut 200 000 kilometriä ja tehty yli 300 keikkaa. Ollaan saatu paljon hyvää aikaiseksi yhdessä. Mahtavia kohtaamisia ja niin ihania ihmisiä. Kiitos että juuri sinä olet ollut osa meidän yhteistä matkaamme. Kiitos kaikesta mitä ollaan saatu kokea teidän kanssanne. Arvostan ihan todella paljon! Hienoa aikaa. Hienoja kokemuksia, Samuli kirjoittaa.

Aki Samulin ja hänen orkesterinsa tiet erkanevat.

– Vaan nyt on aika pistää kapulat jakoon. Vetäytyä, laittaa mietintämyssy syvälle päähän ja antaa ajatuksien juosta ja laukata niin että kukaan ei voi sitä pysäyttää. Antaa tilaa ideoille ja uusille mahdollisuuksille. Kehittää ja kehittyä artistina, ihmisenä sekä viihdyttäjänä, hän jatkaa.

Aki Samuli nousi koko kansan tuntemaksi laulajaksi tangokuninkuuden myötä 2015. Hän kertoi IS:lle elokuussa, kuinka viime vuonna artistiuus sai miehen miettimään tarkoitustaan. Arjen yksinäisyys iski toden teolla vasten kasvoja, ja tekeminen alkoi tuntua monistamiselta.

– Kun valot sammuu, menet hotellihuoneeseen istumaan yksin ja odottamaan sitä seuraavaa keikkaa.

– Tuli sellainen painava olo, että tätäkö tämä on. Että tätäkö teen nyt 20 vuotta eteenpäin.

Ensin ajetaan keikkapaikalle, rakennetaan lava, tehdään soundcheckit, vaihdetaan vaatteet – sitten show ja sama homma toiseen suuntaan.

– Mulla oli vaan sellaiset laput silmillä, että ura, ura, ura, hän pohti

Nykyään Samuli on muistanut antaa itselleen armoa. Tosin on vielä kiinni kurottavaa.

– Ei tämä tilanne siitä ole miksikään muuttunut. Aina kun tapahtuu, on häitä, synttäreitä, ristiäisiä, juhlia tai ihan mitä vaan, ne on aina lauantaisin. Minulla on tänä vuonna yksi lauantai vapaana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?