Musiikki

Petri Nygård avautuu perheensä tragediasta Kuukausiliitteessä: äiti kuoli alkoholismiin ja isä sairastui skitsofreniaan

Julkaistu:

Petri Nygård kertoo Kuukausiliitteelle, kuinka äidin kuolema sai artistin käyttäytymään sekavasti ja lopulta lopettamaan uransa.
Uusimmassa Kuukausiliitteessä rap-artisti Petri Nygård, oikealta nimeltään Petri Laurila kertoo Maarit-siskonsa kanssa, kuinka hänen äitinsä kuoli äkillisesti ja isä sairastui skitsofreniaan.

Nygård muistelee artikkelissa, kuinka hänen äitinsä sairastui alkoholismiin samaan aikaan, kun artistin ura oli nousujohteessa 2000-luvun alussa. Sitten isä soitti ja kertoi, että Nygårdin äiti on aivokuolleena sairaalassa. Artisti ei mennyt katsomaan.

– Lopetin keikkailun ja haastattelut, ja musahomma kuoli kasaan. Kesti vuosia ennen kuin pystyin menemään äidin haudalle, hän kertoo Kuukausiliitteessä.


Äidin kuolema sekoitti artistin pään. Hän joi keikoilla runsaasti, sai muistikatkoksia ja lopetti uransa lopulta kuin seinään. Nygårdin skitsofreniaa sairastava isä alkoi oireilla vakavasti ja siskosta tuli läheisempi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nygård teki paluun musiikkimaailmaan vasta vuonna 2009. Isä kuoli lopulta sydänkohtaukseen, mutta tuolloinkaan mies ei jättänyt keikkojaan väliin.

– Molempina keikkapäivinä romahdin hysteeriseen itkuun heti, kun tulin lavalta takahuoneeseen, hän kertoo haastattelussa.

Petri Nygårdilla on Suomessa roisin bileräppääjän leima. Hän on kertonut IS:lle aiemmin olevansa oikeasti hyvin arka. Hän käyttää aurinkolaseja ja hattua erottaakseen rap-persoonan omastaan.

– Pidän itseäni ujona ja arkana ihmisenä, ja tykkään olla myös omissa oloissani. Lasit ja hattu tulivat itse asiassa mukaan siinä vaiheessa, kun räppäsin sekä englanniksi että suomeksi. Halusin erottaa räppipersoonat toisistaan, mutta sitten tuli suosio ja lookista tuli osa imagoa, räppäri kertoi IS:lle aiemmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt