Musiikki

Lauluyhtye Agit-Propin laulaja Martti Launis on kuollut

Julkaistu:

Martti Launis menehtyi syöpään syyskuun lopulla.
Lauluyhtye Agit-Propin laulaja Martti Launis on kuollut, yhtye kertoo Facebook-sivullaan. Hän kuoli syöpään syyskuun 29. päivä.Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Murheellisina ilmoitamme laulutoverimme Martti Launiksen menehtyneen syöpään 29.9 2018. Hautajaiset perhepiirissä. Surullista ja autiota, yhtyeen jäsenet kirjoittavat Facebookissa.


Agit-Propin muodostivat Launiksen kanssa Pekka Aarnio, Monna Kamu ja Sinikka Sokka. oli yksi tämän vuonna 1971 perustetun kvartetin perustajajäsenistä. Kiivaimmin kommunistinen lauluyhtye konsertoi ja levytti 1970-luvulla, mutta se jatkoi esiintymistoimintaansa vielä tälle vuosikymmenelle asti. Yhtyeen mukaan sen nimi tulee sanoista agitaatio ja propaganda.

Agit Prop -kvartetin juuret ulottuvat 1960-luvulle, mutta sen suurinta kukoistuskautta oli juuri umpipolitisoitunut 1970-luku. Silloin syntyivät yhtyeen levytykset Love Recordsille, ja silloin kvartetti myös esiintyi menestyksellisesti niin Ruotsissa ja Itä-Saksassa kuin Chilessä ja Kuubassa.


Suosionsa huipulla Agit Prop nimettiin saksalaisessa lehdessä jopa kommunistiseksi Abbaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kasinotalouden 1980-luvulla Agit Prop lähestulkoon unohtui tai ainakin yritettiin unohtaa, mutta 1990-luvun lama nosti yhtyeen taistelevat laulut uudelleen suosioon. Yhtye on jatkanut toimintaansa vielä tänäkin päivänä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt