Musiikki

Moderni pop-kanteletar Ida Elina julkaisee uuden albumin – IS:n ensiesityksessä tuore single Lighthouse: ”Oma kasvutarina synkistä vuosistani tähän saakka”

Julkaistu:

Ida Elinan albumi julkaistaan 12.10.
Virtuoosimaisella soitollaan genrerajoja rikkova moderni pop-kanteletar Ida Elina julkaisee 12.10. uuden albuminsa.

Räväkkää poppia sekä pehmeitä soul-sävyjä yhdistelevä pop-levy soi heleästi, mutta kappaleiden teemoissa liikutaan synkemmissä aiheissa. Kyseessä on artistille henkilökohtaisin albumi ja se käsittelee muun muassa masennusta, kateuden tunteita sekä läheisen menettämistä. Tänään julkaistavalla levyn ensimmäisellä singlellä hypätäänkin suoraan syvään päätyyn:

– Lighthouse on oma kasvutarina synkistä vuosistani tähän saakka. Katkeruus ja kateus on kamalimpia asioita joiden kanssa elää ja tämä biisi puhuu siitä, miten vähän kerrallaan niistä on päässyt eteenpäin, Ida Elina kertoo singlekappaleen taustoja.Ida Elinan perkussiivinen kanteleensoittotyyli on syntynyt YouTube-kitaristien innoittamana ja myös kantelettaren näyttävät soittovideot ovat keränneet satojatuhansia katselukertoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Soittimellaan menestynyt pop-artisti on palkittu niin Kanteleliiton Vuoden Kantele -palkinnolla kuin myös Kansainvälisen Kantelekilpailun voittajana. Ida Elinan edellinen albumi julkaistiin vuonna 2015 ja levyn sinkkulohkaisu Laivat nousi Radio Suomen soittolistalle. Aikaisemmat pitkäsoitot, vuonna 2012 julkaistu debyytti sekä vuotta myöhemmin julkaistu joululevy, herättivät kiinnostusta ulkomaita myöten ja joulualbumin uusintapainos valittiin radioiden Vuoden 2016 joululevyksi.

Kanteletar on konsertoinut muun muassa Pohjoismaissa, Belgiassa ja Virossa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Lisäksi hän on tehnyt kaksi konserttikiertuetta Japanissa sekä laajan kiertueen Saksassa.

Tänä syksynä Ida Elina suuntaa jälleen Kiinaan ja keväällä luvassa on muun muassa Kanada. Myös Suomessa on luvassa julkaisukeikat 12.10. Oulussa ja 18.10. Espoossa.