Legendaarinen brittiyhtye Muse saapuu konsertoimaan Suomeen!

Ensi vuonna on taas ”kaikkien aikojen konserttikesä” – ainakin suurtapahtumien osalta, kirjoit­taa toimittaja Pasi Kostiainen.

Muse esiintyi Suomessa viimeksi kaksi vuotta sitten.

2.10.2018 8:36

– Totta kai tulemme Suomeen – rakastan Suomea, Muse yhtyeen basisti Chris Wolstenholme sanoi IS:lle viime perjantaina Lontoossa.

Laulaja Matthew Bellamy kertoi vielä enemmän:

– Suomen-konserttimme on ainoa meille tähän mennessä buukattu keikka Pohjolaan. Soitamme oman ulkoilmankonsertin, jossain stadionilla tai vastaavassa paikassa.

Viimeksi kaksi vuotta sitten Helsingin Hartwall-areenassa esiintynyt brittibändi palaa siis Suomeen – ja on mainio lisä jo nyt lupaavalta näyttävälle keikkatarjonnalle.

Ennen joulua konsertti- ja festivaalijärjestäjät julkistanevat muidenkin isojen kansainvälisten esiintyjien keikkoja ensi kesäksi, lisäksi monien juhlien ohjelmisto painottuu viime vuosilta tuttuun tapaan suomalaisiin esiintyjiin. Esimerkiksi lukuisista isoista festareista vastaava promoottori Timo Isomäki mainitsi taannoin ostaneensa Apulannan ensi kesäksi esiintymään 12 tapahtumassa.

Tulossa on siis – taas – kaikkien aikojen konserttikesä!

Mutta riittääkö yleisöä kaikille tähdille?

Ainakin tähän mennessä julkistettujen nimien osalta uskaltaa väittää, että varmasti riittää.

Ed Sheeranin heinäkuiseen konserttiin myytiin viime viikolla sensaatiomaisesti 60 000 lippua vain 20 minuutissa. Vastaavia lipunmyyntilukemia on nähty viimeksi 2009, kun Madonna tuli ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyi Helsingin Jätkäsaaressa.

Englantilainen Sheeran, 27, on tämän vuosikymmenen supertähti. Hän on julkaissut vasta kolme albumia, mutta noussut maineeseen useilla radiohiteillään ja erikoisilla keikoillaan: Sheeran esiintyy yksin kitaran kanssa, mutta järjestää sellaisen show’n, että karisma ja kappaleet tehoavat stadioneiden yläkatsomoihin saakka.

Sheeranin toinenkin, eilen myyntiin tullut keikka myytäneen loppuun. Sheeranin Malmin-konserteista näyttää muodostuvan ensi kesäksi vastaava tapaus, jonka monet kokevat samanlaiseksi ”pakko kokea, pakko olla mukana” -kokemukseksi kuin Cheekin uran peijaiset tänä vuonna.

Vaikka on väitetty, että yhtenäiskulttuurin ja massatapahtumien aika on ohi, jättikonsertit keräävät hyvin yleisöä. Kun on konsertti, josta päivittäminen on kovaa valuuttaa sosiaalisessa mediassa, päivittäjiä riittää.

Muse esiintyi Suomessa viimeksi kaksi vuotta sitten.

Muse ja Metallica ovat konserttijärjestäjille ja -yleisölle puolestaan varma valinta. Muse on käynyt Suomessa kahdella vuosikymmenellä ahkerasti, Metallica peräti neljällä – yhtäkään bändien keikkaa ei voida väittää hajamielisesti, puolihuolimattomasti vedetyksi.

Musen ja Metallican fanit voivat kiistellä kaikkien pitkän uran tehneiden bändien kuulijoiden tapaan siitä, mikä levy tai ajanjakso oli yhtyeen paras. Mutta konserttien suhteen jokainen keikka ja kiertue ovat ainutlaatuisia, niihin nämä bändit uusiutuvat konserttiteknologian kehittymisen suomien mahdollisuuksien mukaan jatkuvasti. Ihan niin kuin Rolling Stones -konsertit ovat kehittyneet äänen ja visuaalisuuden osalta 1960-luvulta lähtien enemmän kuin mielikuvitus ehkä 50 vuotta sitten riitti, myös Muse, Metallica ja kaikki muut areena- ja stadionyhtyeet ottavat jatkuvasti uutta tekniikkaa hyötykäyttöön.

Saadaankohan muuten konserttikesän tähtinimien jatkoksi myös ilmeisen ikuisesti vierivät kivet, Rolling Stones vielä Suomeen? Tai muista jättiläisistä Coldplay? Tai U2?

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?