Tapani Kansa juhlakiertueen lipunmyynti tökkii pahasti – suuri osa saleista ammottaa vielä tyhjyyttään: ”Paremminkin olisi voinut mennä”

Tapani Kansan 50-vuotisjuhlakiertueen lipunmyynti on sujunut verkkaisesti. Toistaiseksi kaikissa konserteissa on runsaasti lippuja jäljellä.

7.9.2018 15:54

Iskelmälegenda Tapani Kansa viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan näyttävästi. Kansa suuntaa koko Suomen kattavalle Tuhansien tunteiden ilta -konserttisalikiertueelle, joka käsittää yhteensä 17 keikkaa. Kiertue alkaa tulevana sunnuntaina Savonlinnasta ja päättyy 23. marraskuuta Ouluun.

– Kuten aina konserteissani, laulan hittieni lisäksi sydämellä ja tunteella valitsemiani lauluja, jotta mahdollisimman moni voisi kokea rikkaan ja koskettavan konserttielämyksen, Kansa kuvailee konserttia nettisivuillaan.

69-vuotiaan Kansan juhlavuoden kiertueen lipunmyynti on sujunut toistaiseksi varsin verkkaisesti. Lippuja konsertteihin myyvät Lippupiste ja Ticketmaster. Lipunmyyntipisteiden nettisivuilta selviää nopeasti, että suuri osa konserttien lipuista on vielä myymättä. Moniin konsertteihin lippuja on myyty isoista konserttisaleista vain kourallinen.

Kansa esiintyy Jyväskylässä, Jyväskylän Paviljongissa 14. syyskuuta. Konserttipaikalta kerrotaan IS:lle, että toistaiseksi iskelmätähden juhlakonserttiin on myyty vain noin 100 lippua, vaikka konserttisaliin mahtuisi yhteensä noin 600 kuulijaa.

Tapani Kansa, Danny ja Frederik keikalla Kuhmossa joulukuussa 2016.

Vastaava tilanne on myös Lappeenrannassa. Kansan kiertue pysähtyy Lappeenranta-salissa 6. lokakuuta. Konserttisali vetäisi 620 kuulijaa, mutta Lippupisteen sivuilta selviää, että toistaiseksi konserttiin on myyty vain noin 50 lippua.

– Ei sinne hirveäsi vielä ole lippuja myyty. Paikkoja on runsaasti vapaana, Lappeenranta-salista kerrotaan IS:lle.

Kiertueen päätöskonserttiin Oulun Madetojan saliin on myös runsaasti lippuja jäljellä. Oulun musiikkikeskuksesta kerrotaan, että lipunmyynnin hoitaa Ticketmaster, ja toistaiseksi lippuja on jäljellä erittäin paljon.

– Paremminkin olisi voinut liput mennä kaupaksi. Tämä on oikeastaan aika yllättävää, musiikkikeskuksesta kerrotaan.

Tapani Kansa esiintyi Himos Juhannus -festivaaleilla kesällä 2016.

Madetojan salista on varattu Kansan konsertin käyttöön sekä permanto että parvi eli tilaa olisi yhteensä 816 konserttikävijälle. Jos lipunmyynti ei vilkastu, ja parvelle jää runsaasti tyhjiä paikkoja, on mahdollista että se poistetaan käytöstä. Musiikkikeskus myy lippuja konserttiin myös ovelta.

Helsingin Finlandia-talolla 26. lokakuuta järjestettävään konserttiin on Lippupisteen nettisivujen mukaan myyty lippuja hieman paremmin kuin muihin konsertteihin. Konserttisalin parhaat, lavan edessä sijaitsevat paikat on jo myyty, mutta muualla on vielä reippaasti tilaa.

Kiertueen tämän viikon avajaiskonserttiin Savonlinnaan on myyty hieman enemmän lippuja, mutta Ticketmasterin lippukartan mukaan myös siellä on yhä suuri osa paikoista tyhjänä. Saliin mahtuisi noin 800 kävijää.

Kansa juhlistaa juhlavuottaan myös uudella albumilla, joka julkaistiin tänään. Albumilla kuullaan kaksitoista laulua, joista peräti kymmenen on Tapani Kansan omasta kynästä. Albumin säestyksistä ja sovituksista on vastannut Kassu Halonen.

Tapani Kansan mittava ura alkoi 1960-luvun lopulla. Hän on julkaissut vuosien varrella lukuisia albumeita ja kokoelmalevyjä, ja hänet tunnetaan ikivihreistä hiteistään. Kansa on tuttu myös nuoremmille sukupolville esimerkiksi R-A-K-A-S-kappaleestaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?