Musiikki

Cranberriesin laulajan Dolores O’Riordanin kuolinsyy selvisi

Julkaistu:

46-vuotias irlantilaislaulaja hukkui kylpyammeeseen alkoholin vaikutuksen alaisena.
Alkuvuodesta menehtyneen Cranberries-yhtyeen laulajan Dolores O’Riordanin, 46, kuolinsyy on selvinnyt. Hänet löydettiin kuolleena lontoolaisen hotellihuoneen kylpyammeesta 15. tammikuuta.

BBC kertoo, että irlantilaislaulaja sai kuolinsyyntutkijan mukaan surmansa ”traagisen onnettomuuden” seurauksena. Ruumiista ei löytynyt vammoja tai todisteita, joiden perusteella hänen olisi voitu päätellä vahingoittaneen itseään.

Lue lisää: Kommentti: The Cranberriesin keulakuva Dolores O’Riordanin elinvuosiin mahtui tragediaa – 1990-luvun ääni sammui liian aikaisin


Todistajien mukaan O’Riordan oli ennen kuolemaansa juonut suuren määrän alkoholia. Kuolinsyyksi varmistui tutkinnassa hukkuminen.

Naisen hotellihuoneesta löytyi tyhjä samppanjapullo sekä viisi tyhjää pikkupulloa, joissa oli ollut alkoholia. Lisäksi huoneessa oli reseptilääkkeitä, joita O’Riordanin verestä löytyi ainoastaan ”terapeuttisia määriä”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

O’Riordan oli kirjoittautunut sisään hotelliin kuolemaansa edeltäneenä päivänä. Huonepalveluun hän oli yhteydessä viimeisen kerran keskiyöllä, ja äidilleen hän soitti vielä kolmelta aamuyöllä.

Nainen julistettiin kuolleeksi kello 9.16 aamulla.


O’Riordan kärsi kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, mutta hän reagoi sairauden hoitoon hyvin.

Oikeuden kuulemisessa kerrottiin, että O’Riordanin elämässä oli kausia, jolloin hän pidättäytyi päihteistä kokonaan, sekä kausia, jolloin hän käytti alkoholia runsaasti. Noin viikkoa ennen kuolemaansa hän oli tavannut psykiatrinsa, jonka mukaan hän oli tuolloin ”hyvällä mielellä”.

Kuolinsyytutkinnan valmistuminen ajoittui sattumalta O’Riordanin 47. syntymäpäivälle.

Cranberries nousi 90-luvulla maailmanmaineeseen muun muassa Zombie- ja Linger-nimisten hittiensä myötä. Yhtyeen oli määrä lähteä kiertueelle vuonna 2017, mutta kiertue peruttiin O’Riordanin terveysongelmien vuoksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt