HIM:n haudannut Ville Valo tekee paluun! Uusi kokoonpano tulkitsee pöytälaatikkoihin jääneitä Baddingin kappaleita - Musiikki - Ilta-Sanomat

HIM:n haudannut Ville Valo tekee paluun! Uusi kokoonpano tulkitsee pöytälaatikkoihin jääneitä Baddingin kappaleita

Rocktähti Ville Valo yhdisti voimansa Agentsin kanssa.

Ville Valo heitti hyvästit HIM:lle viime vuodenvaihteessa.­

30.8.2018 11:30

HIM-yhtyeen keulakuvana tunnettu Ville Valo on laittanut hynttyyt yhteen kitaralegenda Esa Pulliaisen luotsaaman Agents-yhtyeen kanssa. Uuden yhtyeen nimi on Ville Valo & Agents ja se tulkitsee legendaarisen Rauli ”Badding” Somerjoen ennen julkaisemattomia kappaleita.

Tarina sai alkunsa kolme vuotta sitten, kun Pulliainen löysi pöytälaatikostaan Baddingin aikoinaan hänelle lähettämät kolme demokasettia. Agents toimi aikanaan Baddingin taustabändinä.

– Ensitöiksi kun hommaan ryhdyin otin yhteyttä Villeen, koska jäbällä on raudanluja ote Badding musiikista, Pulliainen kommentoi levy-yhtiön tiedotteen mukaan.

Ville Valo ja Esa Pulliainen.­

Ville Valolla tiedetään olevan tiivis suhde Baddingin tuotantoon. Vuonna 1999 Valo levytti ikisuosikin Paratiisi, joka on Baddingin klassikon tunnetuimpia versioita.

– Olenkin enemmän kuin iloinen kun tämä proggis vihdoin toteutuu, vaikkakin 30 vuoden viiveellä, levyllehän Badding nämä laulut tarkoitti – ja nyt tuntuu että lupaus täyttyy, Pulliainen jatkaa.

Rauli ”Badding” Somerjoen syntymästä tulee tänään torstaina kuluneeksi 71 vuotta.

Uuden kokoonpanon nimi on Ville Valo & Agents.­

Ville Valo & Agents -yhtyeen ensimmäinen single on Baddingin säveltämä ja sanoittama ennen julkaisematon kappale Orpolapsi kiurun, jossa kuullaan myös Baddinginin itsensä ääntä. Kappale julkaistaan digitaalisesti 21. syyskuuta 2018.

Kokonainen albumi on tulossa alkuvuodesta. Levyn julkaisun jälkeen on luvassa kiertue.

HIM hyvästeli Helsingin jäähallin 28. joulukuuta 2017.­

Ville Valo tunnetaan parhaiten HIM-yhtyeen keulakuvana, joka vetäytyi parrasvaloista viime vuoden lopulla. Yhtye heitti viimeisen keikkansa uutenavuotena Tavastialla, jonne se päätti kesällä alkaneen jäähyväiskiertueensa. Kiertueen aikana HIM esiintyi muun muassa Espanjassa, Venäjällä, Saksassa ja Britanniassa.

HIM:n perustivat 26 vuotta sitten vokalisti Ville Valo, kitaristi Mikko Lindström sekä basisti Mikko Paananen. Yhtyeen viimeiseksi levyksi jäi Tears On Tape, joka julkaistiin neljä vuotta sitten.

Lue lisää: Näin Ville Valo ja HIM saavuttivat maailmanmaineen – Asko Kallonen tajusi yhdestä asiasta bändin mahdollisuudet: Sen jälkeen se oli menoa

HIM myi aikanaan miljoonia levyjä. Dark Light -albumillaan vuonna 2005 HIM sai ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä Yhdysvalloissa kultalevyn. Yhtye menestyi hyvin myös Saksassa ja Britanniassa.

Ville Valo maaliskuussa 2000.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?