Musiikki

Benjamin Peltosen, 21, omakohtainen kappale kertoo rakkauselämästä – nuori tähti teki yllättäen ison suunnanmuutoksen elämässään

Julkaistu:

uusi kappale
Fanin kohtaaminen sai Benjamin Peltosen heräämään siihen, mistä musiikkiurassa on oikeasti kysymys.
Hiekanvaaleilla hiuksilla ja vahvalla leukaperällä varustettu Benjamin Peltonen, 21, huokuu energiaa, vaikka hän sanoo olevansa väsynyt.

– Olen viimeiset puolitoista vuotta ollut siellä hiton studiossa. Älä käsitä mua väärin, mä rakastan olla siellä, mutta se on myös todella raskasta, laulajatähti toteaa.

Hiljaiseloa pitänyt Benjamin julkaisi pitkästä aikaa uuden biisin, joka kulkee nimellä Naarmuja. Kyseessä on miehen ensimmäinen julkaistu kappale, jonka hän on sanoittanut itse.

Kappale kertoo edellisen elämän aiheuttamista haavoista, jotka vaikuttavat uuteen parisuhteeseen. Benjaminilla on aiheesta omakohtaista kokemusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Biisi sai alkunsa, kun istuimme ystäväni kanssa iltaa ja aloimme jutella aiheesta.


Benjaminin tuore sinkku poikkeaa edellisistä myös siinä mielessä, että se on suomenkielinen. Laulajan mukaan suunnanmuutos ei ollut pitkän harkinnan tulos, vaan pikemminkin luonteva askel kohti uskottavampaa uraa.

– Kerran fani kysyi multa keikan jälkeen, että mistä lauluni kertoo, enkä osannut vastata hänelle. Minun piti keksiä vastauksia, mikä alkoi jyrsimään todella paljon. Mietin, että miten kukaan voi pitää minua uskottavana, jos en itsekään usko itseäni.

Benjamin katsoo ylöspäin sellaisia artisteja, jotka osaavat viihdyttämisen lisäksi muitakin muusikon hommia. Se on yksi syy siihen, miksi hän haluaa jatkossa kirjoittaa omat biisinsä.

– Mulla oli se viihdyttäjäpuoli kunnossa, mutta kaikki muu puuttui. Ja koska helpoin tapa kirjoittaa biisejä on tehdä se omalla äidinkielellä, kielen vaihtaminen tapahtui vähän niin kuin itsestään.Kaarinasta kotoisin olevan Benjaminin musiikkiura alkoi keväällä 2014, kun hän solmi levytyssopimuksen Warner Musicin Finlandin kanssa. Nuori mies oli tuolloin hädin tuskin täysi-ikäinen.

Artistin ensimmäinen sinkku Underdogs löi läpi Espanjassa, mutta Suomessa suuri suosio jäi saavuttamatta. Samoin kävi vuonna 2016 julkaistulle Fingerprints-albumille.

Sitä ennen Benjamin Peltonen tunnettiin yhtenä Suomen seuratuimmista Instagram-kasvoista. Vaikka hän oli aikansa jättihitti somessa, musiikkiura ei käynnistynyt toivotulla tavalla.

– Tällä hetkellä olen kiitollinen siitä, että sieltä huipulta tultiin alas ja mun on pitänyt tehdä ihan helvetisti töitä sen eteen, mitä haluan oikeasti tehdä. Jos mä nyt saavutan uudelleen sen hypen, mikä silloin alussa oli, osaan arvostaa sitä ihan eri tavalla. En halua, että ihmisille tulee fiilis, että saan kaiken helposti, kuten alussa kävi, hän pohtii.


Laulajan mukaan uuden tulemisen eteen on tehty runsaasti töitä ja siitä on todisteena 30 valmista kappaletta. Äänitysten välissä hän on saanut miettiä rauhassa, mihin suuntaan haluaa itseään kehittää.

– Siinä ajassa olen rakentanut kaiken alusta. Viimeiset vuodet ovat olleet minulle itselleni tärkeää aikaa, jolloin olen myös kasvanut henkisesti.

Nuoren artistin uusi alku kannatti. Benjaminin Naarmuja-sinkku kipusi heti julkaisun jälkeen Spotifyn kuunnelluimmaksi kappaleeksi. Aristin tavoite oli päästä 50 parhaan joukkoon.

– Fiilis on ihan uskomaton. En ole varmaan vieläkään tajunnut, kuinka iso juttu tämä on. Tuntuu kuin olisin kuluneet pari päivää ollut unessa, en tajua että mitä hittoa oikein tapahtuu. Olen kiitollinen ja sanaton, Benjamin iloitsee.

Uskottavaa musiikkiuraa uurtava mies ei häpeile menneisyyttään sometähtenä, mutta ei myöskään pidä siitä kovaa meteliä. Hän vertaa Instagram-tähdestä laulajaksi siirtymistä työpaikan vaihtamiseen.

– Se on tietynlainen taakka. En halua olla ihmisten mielissä pelkkä sometähti. Tiedän, että tämän uuden musiikin myötä tulee olemaan vääntöä siitä, kun jengi ei halua päästää irti siitä, etten ole niiden mielestä artisti. Mutta uskon, että joku kaunis päivä he hyväksyvät sen, että Benkku on kova laulaja.
Viimeiset hyvästit sometähteydelle Benjamin heitti poistamalla kaikki vanhat Instagram-kuvansa viime keväänä.

– Oli pakko. Se alkoi mennä niin raskaaksi ja stressaavaksi.

– Olin ollut siellä tosi aktiivisena viimeiset viisi vuotta. Kun siellä pääsee tiettyyn maksimiin, jengi alkaa tylsistyä ja numerot lähtevät tippumaan alaspäin. Aloin miettimään, että mitä olen tehnyt väärin, enkö ole riittävän kiinnostava. Vertasin itseni muihin ja muiden elämiin. Se aiheutti jäätävää ahdistusta.

Kahdessa tunnissa Benjamin hävitti kaiken, mikä hänet aikanaan teki tunnetuksi.

– Mulle iski sellainen itsevarmuuspiikki, että mä en ole enää riippuvainen tuosta Instagramista. Poistin kaiken ja mulla on nyt vapautuneempi olo kuin koskaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt