Musiikki

Tyly jättiläinen Arctic Monkeys tarjosi Flow-yleisölle enemmän kuin festivaalikeikan

Julkaistu:

flow festival
Englantilaisyhtyeen ensimmäinen Suomen -keikka täytti odotukset.
Brittirockilla on tärkeä asema kevyen musiikin historiassa, mutta viime vuosina sen edustajat eivät ole olleet fanien tai medioiden huomion keskipisteenä. Poikkeus on Sheffieldissä vuonna 2002 perustettu Arctic Monkeys, josta on kasvanut jättiläinen ihan perinteisen englantilaisen kitararockin keinoin.

Kotisaarellaan Arctic Monkeys on nauttinut suureen lupaukseen kohdistuneista odotuksista 12 vuoden takaisesta ensilevystään Whatever People Say I Am, That`s What I´m Not lähtien. Lupaukset lunastettiin isosti erityisesti viidennellä albumilla, viisi vuotta sitten julkaistulla AM. Se ylsi miljoonamyyntiin, toi bändille läpimurron Yhdysvaltoihin sekä lukuisia musiikkipalkintoja.


Suomeen Arctic Monkeys saatiin nyt ensimmäisen kerran. Keikka myöhään lauantai-iltana oli yksi Flow -festivaalin odotetuimpia.

Ja kuten bändi aikanaan lunasti lupaukset Englannissa, nyt se täytti isot odotukset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ensinnäkin tarjolla oli määrää. Keikka päälavalla oli pidempi kuin muiden festariesiintymiset, bändi viihtyi lavalla puolitoista tuntia ja esitti peräti 21 biisiä. Kaikki AM:n hitit kuten Do I Wanna Know, R U Mine ja Knee Socks kuultiin. Tietysti hyvin edustettuna oli myös bändin uusin albumi, keväällä julkaistu Tranquility Base Hotel & Casino.


Ja toiseksi, onneksi yhtye oli myös laadukas omalla ainutlaatuisella, brittirockin perinteitä kunnioittavalla tavallaan. Soitto oli napakkaa, soundit kirkkaat eri puolilla laajaa kenttää päälavan edessä ja yhtyeen esiintyminen omistautunutta.

Siitä esiintymisestä; Alex Turner, 32, on lavalla ja epäilemättä sen ulkopuolellakin yhdistelmä brittirockin uljaan menneisyyden korskeimpia kukkopoikia. Hänessä on Liam Gallagherin ja Mick Jaggerin uhmakkuutta, ripaus David Bowien androgyyniä taiteellisuutta ja paljon ihan omaa karismaa.


Turner säväytti jo kaksi vuotta sitten Flow -festivaaleilla toisen bändinsä Last Shadow Puppetsin kanssa. Nyt hän näytti miten tyly jättiläinen Arctic Monkeysista onkaan kasvanut hän ohjauksessaan.

Arctic Monkeys myös kiinnosti yleisöä. Suuri osa loppuunmyydyn festivaalin 28 000 kuulijasta ahtautui päälavan eteen.

Lue lisää: Baba Lybeckin tytär valloitti Flow-festivaalin – Onko Lxandra seuraava suomalainen vientitähti?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt