Musiikki

Roope Salminen paljastaa: Bändi vaihtaa täysin suuntaa – uudessa kappaleessa mukana jymy-yllätys

Julkaistu:

roope salminen & koirat
Roope Salmisen tähdittämän yhtyeen uusi ja fanien keskuudessa paljon odotettu kappale, J oku päivä töitä teen ilmestyy perjantaina. Kappaleessa kerrotaan työuupumuksesta.
Roope Salminen & Koirat sai ensimmäisen levytyssopimuksensa vuonna 2014. Hittibiisi Madafakin darra ilmestyi kesällä 2015. Se kipusi nopeasti Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden kärkeen ja viitoitti yhtyeen tien Suomen suosituimpien keikkabändien joukkoon.

Marraskuussa 2016 Salminen julkaisi uransa kenties omakohtaisimman kappaleen. Sinulle mutsi -kappaleessaan hän lauloi kipeästä suhteestaan äitiinsä Minna Turuseen, jonka kanssa välit viilenivät vuosia sitten.

Lue lisää: Roope Salminen julkaisi kappaleen kipeästä suhteesta äitiinsä Minna Turuseen – ”Emme ole olleet yhteyksissä”

Nyt on kesä 2018, ja Koirilla on edessään jälleen uusi ilmansuunta. Joku päivä töitä teen -kappale pitää sisällään melkoisen yllätyksen, sillä se on tehty yhdessä suomalaisen laulajalegendan Pepe Willbergin kanssa. Kappale on hitaampi ja sanoituksiltaan syvällisempi kuin Koirien alkuvuosien bilebiisit.

– On tämä ollut koko bändille prosessi, joka kesti tosi pitkään. Se selkeni vasta sitten, kun saimme toivomamme äänitulkitsijan mukaan. Ilman Pepeä tätä biisiä ei olisi välttämättä edes syntynyt, Salminen kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Otamme tämän biisin myötä seuraavaa askelta yhtyeenä, hän vahvistaa.


Työuupumuksesta kertovassa uunituoreessa kappaleessa ei ole havaittavissa aivan yhtä vahvaa omakohtaisuutta kuin Sinulle mutsi -hitissä. Salminen sanoo, että uuden kappaleen sanoitukset ovat sellaiset, että kaikki bändin jäsenet pystyvät jollain tavalla samaistumaan siihen. He toivovat, että kappale uppoaa sellaisiin suomalaisiin, jotka kaipaavat muutaman minuutin mittaista pakokeinoa työntäyteisestä arjestaan.

– Aikoinaan purettiin krapulaa positiiviseen muotoon, nyt halutaan purkaa työuupumusta positiiviseen biisiin. Emme halua tehdä siitä asiasta kuitenkaan sen surullisempaa kuin mitä sen tarvitsee olla, Salminen sanoo.


Uudessa kappaleessa kerrotaan rivien välissä niistä, jotka eivät aina rakasta arkeaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kerro pliis, että sun duunis on kivaa, mä vaan venaan että pääsisin duunista himaan, kuuluu yksi riimi biisistä.

– Työni tuo toivottavasti jollekin ihmiselle riemua ja lohtua ja viihdettä, mutta ei se tätä yhteiskuntaa pyöritä. Toivon, että tämä biisi tavoittaa heidät, ja he voisivat saada siitä voimaa ja tsemppiä, Salminen sanoo.

”Selkeä askel henkilökohtaisempaan suuntaan”


Artisti toivookin, että mahdollisimman moni voisi löytää sellaisen uran, että töiden tekeminen ei tuntuisi taakalta, vaan siitä voisi saada voimaa ja hyvää oloa elämäänsä.

– Koen, että tämä biisi on kaikille ahkerille suomalaisille, jotka pyörittävät tätä maata. Minun työni on lopulta ihan helvetin helppoa. Saan luoda ystävieni kanssa taidetta ja esittää sitä ihmisille. Olisi ihan naurettavaa alkaa valittamaan joistain lieveilmiöistä, joita siihen liittyy, hän selittää.

Koskettava kappale määrittää yhtyeen tulevaisuuden suunnan. Siksikin Salminen on odottanut sen julkaisemista malttamattomana.

– Koirat ovat ottaneet selkeän askeleen henkilökohtaisempaan suuntaan. Tämä biisi ja pari seuraavaa tulevat osoittamaan, mihin suuntaan Koirat lähtee.

Kuuntele uusi kappale Spotifysta täältä:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt