Teinibändin fanit tukkivat Helsingin keskustan – valtavat jonot kiemurtelivat rautatieasemalla satoja metrejä - Musiikki - Ilta-Sanomat

Teinibändin fanit tukkivat Helsingin keskustan – valtavat jonot kiemurtelivat rautatieasemalla satoja metrejä

Julkaistu: 9.6.2018 16:26

Norjalaisduo Marcus & Martinuksen fanit jonottivat lauantai-iltapäivänä yhtyeen keikalle Kaisaniemen puistoon. Valtava jono ylsi aina Rautatieaseman edustalle saakka.

Helsingin kesätapahtumat käynnistyvät tänä viikonloppuna toden teolla, kun luvassa on musiikkia ja keikkoja kaikkeen makuun.

Lauantaina Helsingissä järjestetään esimerkiksi Sideways-festivaali, joka vetää kansaa Helsingin jäähalliin ja Eläintarhan kentälle, Senaatintorin täyttänyt Helsinki Samba Carnaval ja Kaisaniemen puistoon väkeä keräävä norjalaisduo Marcus & Martinuksen keikka.

Marcus ja Martinus Gunnarsen ovat norjalaiset kaksoset, jotka nauttivat tällä hetkellä valtaavaa suosiota lasten ja teinien keskuudessa. 16-vuotiaat artistit ovat keikkailleet Helsingissä aiemminkin ja lauantaina he täyttävät Kaisaniemen puiston massiivisella Moments Tour -kiertueensa konsertillaan.

Lauantaina iltapäivällä yhtyeen fanit kerääntyivät Helsingin keskustaan sankoin joukoin. Rautatieaseman ympäristössä tungeksi lukuisia keikalle suuntaavia lapsia ja heidän vanhempiaan, ja jono Kaisaniemen puistoon kiemurteli valtavana aina rautatieaseman edustalle asti.

Puoli neljän aikaan satojen metrien jono ylsi aina Kaivokadulle saakka kiertäen rautatieaseman seinustaa pitkin. Konserttipaikan portit avattiin yleisölle kello 15.

Valtavat jonot Marcus & Martinus -duon konserttiin Kaisaniemeen kiemurtelivat aina Kaivokadulle saakka lauantai-iltapäivällä.

Pitkä jono kiersi Rautatieaseman kulman taakse aina sen edustalle ja Kaivokadulle saakka.

Ensimmäinen esiintyjä, Ed Caspian esiintyy Kaisaniemessä klo 16.30 ja illan päätähtien keikka alkaa noin kello 18.00.

Marcus & Martinus fanit kansoittivat lauantaina myös Kauppakeskus Citycenterin, jossa yhtyeellä oli Pop-up fanikauppa. Kauppakeskukseen tungeksi innokkaita faneja hankkimaan yhtyeen paitoja ja oheistuotteita ennen illan konserttia.

Marcus ja Marinus nauttivat suurta suosiota etenkin tyttöjen keskuudessa ja iso osa jonottajista olikin alakoululaisia tyttöjä vanhempineen. Monet yhtyeen fanit olivat pukeutuneet keikalle norjalaisduon vaaleanpunaisiin tai valkoisiin huppareihin, lippiksiin ja t-paitoihin. Suurimman osan kasvoja koristi joko yhtyeen logo tai kookkaat M-kirjaimet.

Marcus ja Martinus Helsingissä marraskuussa. 16-vuotiaat kaksoset nauttivat hurjaa suosiota nuorten tyttöjen keskuudessa.

Suomalaiset fanitytöt ovat tulleet norjalaistähdille tutuiksi jo aiemmin. He kertoivat IS:lle viime syksynä muistavansa yhä ensimmäisen visiittinsä Suomeen, kun fanit yrittivät rynniä sisään heidän autoonsa jo lentokentällä.

– Ajattelimme, että onpa tämä coolia! Se oli ihan hullua, ja pidämme siitä, kun fanit menevät sekaisin. Ilman heitä emme voisi tehdä tätä, nuoret miehet kertoivat.

Monet Marcus & Martinus -fanit ovat majoittuneet tällä viikolla Kaisaniemen puistoon telttoihin varmistaakseen parhaat mahdolliset paikat lauantai-illan konsertissa. Telttoja kerääntyi viikon aikana kasvitieteellisen puutarhan aidan tuntumaan useita.

Syksyllä kauppakeskus Forum täyttyi Marcus ja Martinus faneista, jotka jonottivat tapamaan idoleitaan.

Sunnuntaina Kaisaniemen puistossa esiintyy yhdysvaltalainen Hollywood Vampires -yhtye, johon kuuluvat Johnny Depp, Alice Cooper ja Joe Perry.

Ensi tiistaina puistossa puolestaan järjestetään Radio Suomipopin Helsinki-päivän ilmaiskonsertti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?