Euroviisuehdokkaaksi pyrkinyt Knucklebone Oscar juhlistaa 25-vuotista uraansa – väittää keksineensä kaavan viisuvoittoon: ”Sillä pärjää” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Euroviisuehdokkaaksi pyrkinyt Knucklebone Oscar juhlistaa 25-vuotista uraansa – väittää keksineensä kaavan viisuvoittoon: ”Sillä pärjää”

Knucklebone Oscar juhlii 25-vuotista taiteilijauraansa. Energinen esiintyjä on räväyttänyt muun muassa Kiinassa.

20.5.2018 12:16

Helsingissä vietetään tänä viikonloppuna juuritietoisen rock’n’rollin merkkipäivää: Knucklebone Oscar juhlistaa 25-vuotista uraansa.

Pidot on lauantaina Tavastia-klubissa, jossa Knucklebone Oscar saa lavalle seurakseen monenlaisia vieraita, muun muassa 10-jäsenisen gospelkuoron, Mara Balls -rokkibändin – ja Tuomari Nurmion.

Knucklebone Oscar ja Nurmio ovat myös levyttäneet yhdessä. Ylen Vintage valtakunta -tv-ohjelmassa on nähty, kuinka amerikkalaiseen perinnemusiikkiin tahoillaan perehtyneet esiintyjät ovat yhdistäneet voimansa.

Knucklebone Oscar ja Tuomari Nurmio levyttivät yhdessä.

Tavastialla juhlitaan myös kaksikon Judge Meets The King -ep:n julkaisua. Levy sisältää rock’n’rollia ja gospelia, lihallista ja taivaallista ylistystä ja todistusta.

– Näiden musiikkityylien erothan ovat veteen kustuja viivoja, Nurmio sanoo.

Mikäpä niitä sitten erottamaan.

Knucklebone Oscar on tullut tunnetuksi villistä lavaesiintymisistä.

Knucklebone Oscar on joka tapauksessa paahtanut menemään enemmän tai vähemmän samalla asenteella jo pitkään.

– Musiikin ydin ei ole 25 vuoden aikana muuttunut. Kuorrutus voi kakussa olla toinen, mutta samasta on kyse kuin alussakin, Knucklebone Oscar sanoo.

Eli rockista, bluesista, gospelista – perinnetietoisesta, mutta elävästä mustasta musiikista. Knucklebone Oscar itse laulaa ja soittaa kitaraa.

Ja millä tavalla!

Hän ja yhtyeensä ovat tulleet tunnetuiksi villeistä lavaesiintymisistä. Hyppinen, huutaminen ja hikoilu ovat osoittaneet toimivuutensa niin Suomessa, yhtyeen kiertueilla Euroopassa kuin vaikkapa kutsukeikoilla Yhdysvalloissa tai jopa Kiinassa.

– Se Kiinan keikka vuonna 2012 oli yksi kohokohdista: 20 000 ihmistä riehaantui meistä niin, että siellä oli ihan alku-Beatles hysteriaa, Knucklebone Oscar muistelee.

Suomessa Knucklebone Oscar vilahti juurimusiikin harrastajia laajemman yleisön edessä viime vuoden UMK-kisassa.

Yhdistelmä oli ennalta-arvaamaton samaan tapaan Lordin osallistuminen Euroviisuihin viime vuosikymmenellä: Suomen edustajaksi pyrki vuosikertarokkimies vahvistuksenaan burleski -duo The Shangri-La Rubies!

Valinta ei kuitenkaan osunut vintage-villimieheen ja Caveman -kappaleeseen. Knucklebone Oscar ei kuitenkaan ole katkera, vaan hän sanoo tajunneensa kisoissa, mistä Euroviisuissa on kyse – omassa lajissaan ihan samasta kuin hänen omassa rokkitouhussaankin: kaiken antamisesta täysillä.

– Mitään ei saa jättää puolitiehen. Tämänkin vuoden Euroviisut osoittivat, että show ja omintakeisuus pitää viedä tappiin asti. Sillä pärjää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?