Ismo Alanko häkeltyi Metallican jymy-yllätyksestä – megayhtyeen Hassisen kone -veto aiheutti hässäkän: ”Puhelin alkoi laulaa taukoamatta” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Ismo Alanko häkeltyi Metallican jymy-yllätyksestä – megayhtyeen Hassisen kone -veto aiheutti hässäkän: ”Puhelin alkoi laulaa taukoamatta”

Metallica soitti perjantaina loppuunmyydyllä keikallaan Hassisen koneen kappaleen. Ismo Alanko yllättyi, kun tajusi jättiyhtyeen soittavan hänen musiikkiaan keikallaan.

13.5.2018 18:49

Metallijätti Metallica esiintyi Helsingin Hartwall-areenassa keskiviikkona ja perjantaina. Metallica yllätti perjantaisella keikallaan soittamalla Hassisen kone -yhtyeen Rappiolla-kappaletta. Yhdysvaltalaisyhtyeen basisti Robert Trujillo ja kitaristi Kirk Hammett musisoivat lavalla suomalaisyleisön hurratessa ja hämmästellessä Trujillon laulua selkeällä suomen kielellä.

Rappiolla on Hassisen kone -yhtyeen legendaarinen kappale, jonka lähes jokainen suomalainen tuntee. Kappale on Ismo Alangon käsialaa ja se on ilmestynyt syksyllä 1980. Kappale löytyy Hassisen koneen Täältä tullaan Venäjä -esikoisalbumilta.

  • Katso yllä olevalta videolta Metallican Hassisen kone -veto!

IS tavoitti Alangon, joka kertoi, että Metallican upea kunnianosoitus hänen kappaleelleen tuli täysin puskista.

– Metallican veto tuli täytenä yllätyksenä, en tiennyt siitä etukäteen. Suu vetäytyi korviin, kun ihmiset alkoivat lähetellä viestejä konsertista. Se oli hilpeää, Alanko kuvailee tunnelmiaan, kun hänelle selvisi, että metallijyrä oli soittanut hänen kappaleensa loppuunmyydyllä areenakeikallaan.

Ismo Alanko yllättyi, kun hänen tekemänsä kappale kuultiin Metallican konsertissa.­

Alanko teki Rappiolla-kappaleen hyvin nuorena. Hän ei tuolloin osannut aavistaa, että se joskus päätyisi vielä maailmantähtien settilistaan.

– Tein biisin 19-vuotiaana Joensuussa ennen ensimmäisen levyn julkaisua. Naureskelin, että tätä varmaan kuunnellaan Wanhan Jokelan jukeboxista joskus. En arvannut, että yksi maailman suosituimmista bändeistä coveroisi sitä jonain päivänä.

James Hetfield Hartwall-areenassa keskiviikkona.­

Alanko kehuu Robert Trujillon laulua. Suomalaismuusikko myös huomasi, että yhtye oli opetellut kappaleen hyvin kirjaimellisesti.

– Suomen lausuminen oli hämmentävän hyvää. Erityisesti lämmitti ääni ääneltä Heiskasen alkuperäisversiosta kopioitu kitarasoolo, Alanko sanoo viitaten Hassisen kone -kitaristi Reijo Heiskasen soittoon.

Alanko kertoo, että kun tuhannet ihmiset todistivat Hassisen kone -coveria Hartwall-areenassa, sai hän heti lukuisia viestejä puhelimeensa.

– Kyllä puhelin alkoi laulaa taukoamatta jo konsertin aikana.

Robert Trujillo lauloi Hassisen konetta suomeksi.­

Metallica yllätti Suomen-vierailullaan myös tekemällä suuren rahalahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Yhtye lahjoitti Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle 25 000 euroa. Summa turvasi ruoka-apua jakavalle järjestölle toiminnan koko loppuvuodeksi.

– Meihin otettiin yhteyttä, että Metallica haluaa tehdä joka maassa lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Meitä ehdotettiin ja he hyväksyivät ehdotuksen, Heikki Hursti avasi lahjoituksen taustoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?