Aviciin rankka elämä: alkoholia ja paniikkikohtauksia – ”Ymmärsin jo varhain, että hän oli uppoamassa” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Aviciin rankka elämä: alkoholia ja paniikkikohtauksia – ”Ymmärsin jo varhain, että hän oli uppoamassa”

Huippu-DJ Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, lopetti keikkailun vuonna 2016.

20.4.2018 21:19

Ruotsalaislehdet Aftonbladet ja Expressen arvuuttelivat lopettamispäätöksen syiksi Aviciin huonoa terveyttä. Hän joutui perumaan 25 keikkaa terveysongelmien takia vuonna 2015.

DJ:n terveysongelmista uutisoitiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2012, kun hänet vietiin New Yorkissa sairaalaan haimatulehduksen takia. Sama syy johti keikkojen peruuntumiseen seuraavana vuonna.

Avicii kertoi Billboardille terveydestään: hänen oli levättävä kunnolla toipuakseen leikkauksesta, jossa häneltä poistettiin sappirakko ja umpilisäke.

 

Levan Tsikurishvili ohjasi dokumentin artistista. Avicii: True Stories ilmestyi viime vuonna.

– Se on dokumentti henkilöstä, joka saavuttaa menestystä hyvin nuorella iällä, ohjaaja kuvaili teostaan Aftonbladetille.

Tsikurishvili seurasi Aviciita kaikkialle, mutta helppoa se ei ollut.

– Tim ei olisi halunnut kuvata. Joskus laitoin vain kameran päälle, menin matkoihini ja toivoin, että kovalevylle tallentuisi jotain mielenkiintoista.

Avicii on puhunut menestyksestä ja sen aiheuttamasta stressistä. Tsikurishvili näki mitä miehelle tapahtui kun vauhti oli hurjimmillaan.

– Ymmärsin jo varhaisessa vaiheessa, että hän oli uppoamassa, enkä puhu nyt vain musiikin tekemisestä.

Elokuvakamera seurasi Aviciita myös sairaalaan, joka oli hyvin epätavallista. Jopa keskustelut lääkärin kanssa tallentuivat kameraan.

– Kun hermot ovat tiukilla ja ahdistuneisuus pahimmillaan, Avicii alkaa monien muiden tapaan hoitaa itseään alkoholilla. Kun sisuskalut menevät huonoon kuntoon, kuvioon astuvat lääkkeet ja hoidot. Lopulta elokuva kuvaa huippu-DJ:n stressiä ja paniikkikohtauksia yhtä paljon kuin hänen musiikkiaan, Aftonbladet kuvailee elokuvan sisältöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?