Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana - Musiikki - Ilta-Sanomat

Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

Tiedottaja vahvistaa ruotsalaismedialle, että DJ Avicii on menehtynyt 28-vuotiaana.

20.4.2018 20:28

Ruotsalaistähti Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, on menehtynyt tänään perjantaina iltapäivällä Masqatissa, Omanissa paikallista aikaa. Hänen tiedottajansa vahvistaa asian ruotsalaismedialle.

– Suuren surun saattelemana ilmoitamme, että Tim Bergling, artisti Avicii on kuollut. Hän oli Masqatissa, Omanissa ja hänet löydettiin kuolleena perjantaina iltapäivällä paikallista aikaa. Hänen perheensä on musertunut ja pyydämme heille rauhaa näinä vaikeina aikoina, Aviciin tiedottaja Ebba Lindqvist sanoo Dagens Nyheter -lehdelle.

Lindqvist korostaa, ettei tule kommentoimaan asiaa enempää julkisuudessa.

Avicii teki läpimurtonsa vuonna 2011 kappaleellaan Levels. Avicii kertoi keväällä 2016 lopettavansa keikkailun terveysongelmiensa takia. Hän oli joutunut edellisenä vuonna perumaan kymmeniä keikkoja heikon terveydentilansa vuoksi.

Aviciin tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Levels ja Wake Me Up.

Avicii sanoi Hollywood Reporter -lehden haastattelussa lopettamispäätöksen olleen elämänsä vaikein, mutta hän uskoi stressittömämmän elämän parantavan hänen vointiaan. Avicii oli muutama vuosi aiemmin sairastunut haimatulehdukseen.

– En voi sanoa varmasti, etten koskaan enää esiinny, mutta en usko, että palaan koskaan keikkailemaan, hän sanoi.

– Kun muistelen kaikkea mitä on tapahtunut, niin se oli elämäni parasta aikaa. Sillä oli kuitenkin hintansa - paljon stressiä ja ahdistusta.

  • Alla olevalla videolla Aviciin Wake Me Up -kappaleen musiikkivideo:

DJ julkaisi Twitterissä viestin, joka jäi miehen viimeiseksi. Viestissä hän iloitsi Billboard-ehdokkuudestaan. Hän on ehdokkaana parhaan dance/elektronisesta albumista.

Avicii julkaisi kaksi studioalbumia, jotka nousivat valtaviksi menestyksiksi: Truen (2013) ja Storiesin (2015). Vuonna 2017 mieheltä ilmestyi EP Avici (01). Hän kertoi haastatteluissa EP:n olevan ensimmäinen kolmesta hänen työstämästään julkaisusta.

Hänestä julkaistiin dokumentti Avicii: True Stories syksyllä 2017.

Avicii esiintyi lukuisia kertoja Suomessa. Kuva vuodelta 2015 Weekend-festivaaleilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?