Johnny Depp valloittaa Helsingin Alice Cooperin kanssa – rocklegenda ylistää Hollywood-tähden soittotaitoja: ”Aluksi olimme pelkkä baaribändi” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Johnny Depp valloittaa Helsingin Alice Cooperin kanssa – rocklegenda ylistää Hollywood-tähden soittotaitoja: ”Aluksi olimme pelkkä baaribändi”

Johnny Deppin ja Alice Cooperin yhtye Hollywood Vampires saapuu Suomeen. Alice Cooper kehuu IS:n haastattelussa Deppin soittotaitoja.

14.4.2018 13:06

Kitaraa soittava Hollywood-tähti Johnny Depp!

Se ihme nähdään Helsingissä kesäkuussa, kun erikoiskokoonpano Hollywood Vampires pysähtyy Kaisaniemen puistoon Euroopan-kiertueellaan.

Alice Cooper eli Vincent Furnier tietää, että Depp on yhtyeessä varsinainen kiinnostuksen kohde. Näin siitäkin huolimatta, että hän laulaa bändissä itse ja keikkakokoonpanossa on mukana myös muun muassa Aerosmithin kitaristi Joe Perry. Siksi Alice Cooper kuvailee vuolaasti Deppin soittajankykyjä.

– Tutustuimme, kun teimme yhdessä elokuvaa Dark Shadows. Kuvaustauolla minulle selvisi, että Johnny on oikein hyvä kitaristi, Alice Cooper kertoo IS:lle.

– Sain tietää, että Johnny aloitti kitaransoiton ennen näyttelijäuraansa. Hän on loistava näyttelijä, mutta myös mainio kitaristi. Kun Joe Perry ei kerran päässyt keikallemme, Johnny soitti tuosta vain hänenkin osuutensa.

–Hän on loistava näyttelijä, mutta myös mainio kitaristi, sanoo Alice Cooper soittokaveristaan Johnny Deppistä (kuvassa).­

Alice Cooper on itse rockin suuria legendoja. Hän toi kauhuelokuvien tehokeinoja esiintymisiinsä 1970-luvulla ja nousi tuon ajan hiteillään yhdeksi maailman suosituimmista rockesiintyjistä. Hän onnistui palaamaan huipulle 1980- ja 1990-luvun vaihteessa Poison-hitillään – ja 1970-luvun kohuttuja show-temppuja giljotiinista lähtien nähtiin edelleen hänen keikoillaan.

Ja nähdään yhä. Alice Cooper kiertää vuosittain edelleen 70-vuotiaanakin – ja nyt siis myös Hollywood Vampiresin solistina.

– Minulle kyse on aivan erilaisista esiintymisistä, hän selittää.

– Olen aina halunnut, että Alice Cooper on lavalla mystinen hahmo, joka ei ole tästä maailmasta. Alice ei esimerkiksi pahemmin puhu lavalla. Se on tietoinen valinta, sillä rupattelu inhimillistäisi häntä. Mutta Hollywood Vampiresissa Alice puhuu vuolaasti.

Se tietysti sopii bändin tarinaan: Hollywood Vampires syntyi, kun rockfani Depp lypsi Los Angelesin West Hollywoodin rockin historiaa tihkuvissa baareissa tarinoita nuoren Alice Cooperin seikkailuista.

– Välispiikeissä kerron jokaisesta kappaleesta sekä kiinnostavista tyypeistä, Keith Moonista ja Jim Morrisonista.

Alice Cooper kokee pelastuneensa ennenaikaiselta päihdekuolemalta sen vuoksi, että hänellä on ollut Alice Cooper -hahmo. Kun hän pelaa intohimolajiaan golfia tai viettää muutoin aikaa raitistuneena miehenä, hän on Vincent Furnier. Lavalla hän on ”Draculan kaltainen, melkein fiktiivinen hahmo”, Alice Cooper.

– Tajusin jo varhain, että on ansa pyrkiä täyttämään kaikki ne odotukset, joita lavapersoonaan liitetään. Arvelen, että esimerkiksi Keith Moon, Jimi Hendrix ja Jim Morrison kuolivat juuri siksi, että he yrittivät itse vastata näihin odotuksiin lavan ulkopuolellakin, hän miettii.

Johnny Depp (vas.), Joe Perry ja Alice Cooper ovat Hollywood Vampiresin tähdet.­

Heidän päihteisiin liittyneet kuolemansa ovat nyt osa rockin mytologiaa. Karskia, mustaa huumoria on siinä, että rocklegendojen elämäntyötä evankelioiva Hollywood Vampires on ottanut nimensä Sunset Boulevardin baareissa notkuneelta ryyppyremmiltä. Siihen alkuperäiseen Hollywood Vampiresiin toki kuuluivat muun muassa mainitut legendat Moon, Hendrix, Morrison ja Alice Cooper itse – sekä monet muut aikalaiset John Lennonista Harry Nilssoniin.

– Halusimme perustaa bändin, joka pitää heidän musiikkiaan elossa livenä, Cooper muistelee.

Kolme vuotta sitten julkaistulle albumille halusivat mukaan kaikki mahdolliset vuosikertasoittajat Paul McCartneystä Foo Fightersin Dave Grohliin ja Eaglesin Joe Walshiin.

– Aluksi olimme pelkkä baaribändi – ja se oli niin hienoa, että meitä pyydettiin tekemään levyä. Sille tahtoivat tosiaan mukaan kaikki – ja sitten olimmekin jo esiintymässä isommilla areenoilla. Bändin idea ei kuitenkaan ole muuttunut.

Hollywood Vampires esiintyy Helsingin Kaisaniemessä 10. kesäkuuta 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?