Judas Priestin kitaristi joutui lopettamaan – 7 vuotta sitten bändin jättänyt muusikko pahoitti mielensä: ”Olen järkyttynyt, ettei minua pyydetty takaisin”

Glenn Tipton ei pysty enää soittamaan Judas Priestin keikoilla. Tiptonin entinen aisapari K.K. Downing olisi halunnut palata bändiin kaverinsa tilalle.

K.K. Downing vuonna 2009.

27.2.2018 19:57

IS kertoi helmikuun puolivälissä, että Judas Priestin kitaristi Glenn Tipton on sairastunut Parkinsonin tautiin.

Hitaasti etenevä neurologinen sairaus haittaa vakavasti soittamista, eikä Tipton pysty enää nousemaan lavalle bändin kanssa.

Tipton ja bändi päättivät, että kitaristi Andy Sneap korvaa sairastuneen muusikon tulevalla kiertueella.

Tämä sai Judas Priestin vuonna 2011 jättäneen kitaristin K.K. Downingin purkamaan tuntojaan Facebookissa.

– Olen erittäin surullinen Glennin tilasta. Yhteinen kitara-duo-aikakautemme on ohi. Minä ja Glenn saimme luoda musiikkia maailmalle monien vuosikymmenien ajan. Sitä ei voi koskaan mikään poistaa.

– Minun on tunnustettava, että olen järkyttynyt, ettei minua pyydetty takaisin vanhaan rooliini Judas Priestin kitaristiksi. Tällainen tilanne ei koskaan tullut mieleeni, kun jätin bändin – vaikka olen edelleen virallisesti ja laillisesti katsottuna Judas Priestin jäsen.

– Joka tapauksessa tiedän nyt selvemmin kuin koskaan, että tein oikein jättäessäni bändin aikoinani. Näyttää siltä, että aikaa jonka vietin bändissä, ja omalta osaltani luomaa suurta perintöä ei kunnioiteta orkesterissa. Toivon todella, fanienkin takia, ettei päätöstä olla soittamatta minulle tehty rahan takia.

Andy Sneap saa Downingilta kuitenkin synninpäästön.

– Andy on yksi suurimmista rockin ja metallin tekijöistä, joka minulla on ollut kunnia tavata.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?