Musiikki

”Aika on loppumassa nopeasti” – AFP: Legendaarisen sähkökitaravalmistajan koko olemassaolo uhattuna

Julkaistu:

Tämä vuosi on kriittinen talousvaikeuksissa olevan Gibsonin kannalta.
Legendaarisen kitaravalmistajan Gibsonin koko olemassaolo on uhattuna vakavien talousvaikeuksien takana, kertoo uutistoimisto AFP.

Vuonna 1894 Nashvillessä perustettu yhtiö pestasi maanantaina uuden talousjohtajan Benson Woon, jonka tehtävänä on yrittää pitää yhtiö pinnalla. Konkurssiuhan alla keikkuva Gibson työskentelee parhaillaan investointipankin kanssa jälleenrahoitussuunnitelman toteuttamisesta.

Nashville Post -lehden mukaan ryhmän on määrä maksaa 375 miljoonan dollarin eli noin 302 miljoonan euron velka elokuun alkuun mennessä.

– Tämä vuosi on kriittinen, ja aika on loppumassa heiltä – nopeasti, Moody’sin edustaja Kevin Cassidy sanoo lehden mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toimitusjohtaja Henry Juszkiewicz uskoo, että uuden liiketoimintastrategian myötä koko velka saadaan maksettua. Hänen mukaansa se vie kuitenkin useita vuosia.

Gibsonin kitaroilla ovat vuosien saatossa soittaneet muun muassa John Lennon, Elvis Presley, B.B. King, Keith Richards ja Jimmy Page. Gibson Brands myy myös audiojärjestelmiä ammattilaisille ja suurelle yleisölle.