Elias Kaskinen kertoi Iskelmä-gaalassa lapsuudestaan – sai erilaisen kotikasvatuksen kuin moni muu suomalainen

rac

Julkaistu:

iskelmä-gaala
Tähdet, tähdet -ohjelman voittanut Elias Kaskinen kertoi IS:n haastattelussa Iskelmä-gaalassa kuulumisiaan rennosti.
Laulaja Elias Kaskinen, 25 vuotta, saapui ensimmäisten vieraiden joukossa perjantai-iltana Tampere-talolle, jossa järjestetään perinteisesti Iskelmä-gaala. Tähdet, tähdet -kisan loppuvuodesta voittanut Kaskinen kärsii vielä hieman aikaeron aiheuttamasta matkaväsymyksestä, sillä lähti suositun tv-ohjelman jälkeen lähes suoraan perheensä kanssa kuukauden lomamatkalle Australiaan.

– Kuuluu erinomaisen hyvää. Olen aloittanut juuri tämän vuoden hommat. Elän aamua, koska on vähän jetlagi.

Ilta on siinä mielessä iloinen, että Kaskinen aikoo astua lavalle täynnä innostusta. Tänään ei tarvita ylimääräisiä temppuja, että esiintyminen sujuu.

– Hirveä täpinä ja jännitys. Odotan sitä, että pääsen esiintymään loppuunmyydylle Tampere-salille.

Keikkailevan artistin elämään mahtuu myös väsyneempiä päiviä. Sellaisina hetkinä hän turvautuu takahuoneessa omiin kikkoihinsa.

– Tänään ei tarvitse yhtään tsempata, kun on muutenkin fiiliksissä. Mutta jos on väsyneempi päivä, niin treenaan ihan fyysisillä harjoitteilla, kuten punnerruksilla ja kyykkyhypyillä, Kaskinen pohtii.

Kaksitoista vuotta sitten Kaskinen teki ison elämänmuutoksen ja päätti laihduttaa reippaasti. Hän onnistuikin laihtumaan lähes 17 kiloa alle puolessa vuodessa.

– Teini-iässä tartuin itseäni niskasta kiinni. Tuli sellainen oivallus, että jos maailmassa haluaa saavuttaa jotain, pitää tehdä itse asioita, hän sanoo.

Urheilurutiineihin tähdellä kuuluu lenkkiharrastus.

– Tykkään juosta metsässä. En varsinaisesti tykkää käydä punttisalilla. Nykyään haen vähän uusia urheilun muotoja.

Kaskisella on erilainen tausta kuin monella hänen lapsuudenkaverillaan tai suomalaisilla ylipäätään, sillä hänen isänsä on ammatiltaan pastori. Kirjailija-lauluntekijä-äidin ja pastori-isän kasvatus oli rakastava ja lähimmäisenrakkautta korostava.

– Perheessäni on ollut tietynlaiset arvot, joita olen pitänyt esillä. Lähimmäisistä välittäminen on minulle edelleen tärkeintä kaikesta, hän sanoo.

Tampere-talolla järjestettävässä gaalassa palkitaan artisteja ja musiikkituotteita seitsemässä eri kategoriassa. Yleisö on äänestänyt suosikkejaan Iskelmän verkkosivuilla. Gaalassa esiintyvät Antti Ketonen, Elias Kaskinen, Laura Voutilainen, Haloo Helsinki!, Juha Tapio, Laura Närhi, Mikko Kuustonen, Neon 2, Olli Lindholm, Pate Mustajärvi, Samuli Edelmann ja Suvi Teräsniska.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt