Musiikki

HIM soitti loppuunmyydyn konsertin vajaassa hallissa – jäähyväiskeikan lipunmyynti hämmensi faneja

Julkaistu:

Konserttijärjestäjän mukaan bändin oma organisaatio päätti yleisökapasiteetista
HIM esiintyi Helsingin jäähallissa 5000 ihmisille keskiviikkona. Kyse oli suositun suomalaisyhtyeen jäähyväiskiertueeksi jäävän Helldone -kiertueen isoimmasta konsertista.

HIM on nähtävänä tällä viikolla vielä Oulussa, Seinäjoella, Tampereella sekä vihoviimeistä kertaa livenä Helsingin Tavastialla uudenvuodenaattona.

HIM on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimmista yhtyeistä kansainvälisesti. Sen levyjä on myyty yli kymmenen miljoonaa kappaletta.

Kuten Ilta-Sanomat pari viikkoa sitten kertoi, lippukaupoilla oli yhtyeen jäähyväiskeikkoja varten käytössä käytäntö, jossa liput nimettiin. Nimetyt liput pystyvät siis pahimmassa tapauksessa estämään useamman ihmisen sisäänpääsyn keikoille. Jos seurueelle liput hankkinut henkilö esimerkiksi sairastuu ja estyy menemästä tapahtumaan, eivät hänen seuralaisensa pääse tapahtumaan sisään, kun ovella tarkastetaan lipunhaltijan henkilöllisyys.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käytäntö herätti paljon ihmetystä ja harmia osalle faneista.

Miksi jäähallikeikan lipunmyynti sitten oli rajoitettu 5000 lippuun? Konserttijärjestäjä LiveNationin mukaan päätös on ”yhtyeorganisaation”.

HIM halusi pitää jäähyväiskeikkansa ainutlaatuisina ylellisyystuotteina, joiden kokeminen ei ollut mahdollista kaikille.


Eikä ”ylellisyys” tässä tapauksessa merkitse mustan pörssin lippukaupasta hankittua sisäänpääsyä, vaan fanien omaa nopeutta - HIM vaati konserttinsa ovella paitsi lipun, myös lipunostajan henkilötodistuksen. Lippuja ei ollut periaatteessa mahdollista myydä eteenpäin lainkaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helsingin jäähallissa olivatkin siis paikalla tosi-HIM-uskovaisista nopeimmat.

Sama tilanne oli koko yli 40 keikan jäähyväiskiertueella: koko kiertue oli loppuunmyyty.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt