HIM aloitti Suomen hyvästelyn jäähallikeikalla – Ville Valolta kipakkaa palautetta miksaajalle

Julkaistu:

Helsingin jäähallissa jätetään jäähyväisiä yhdelle kaikkien aikojen suomalaisista vientibändeistä.
Ville Valo tunnetaan tarkkana bändinsä pomona, joka vaatii paljon kaikilta HIM -työntekijöiltä.

Tätä pääsivät todistamaan Helsingin jäähallin 5000 kansainvälistä fania, jotka olivat saapuneet jättämään jäähyväisiä HIM -yhtyeelle tämän kotimaahan.

Yhtye aloitti täsmällisesti klo 21 -ilmoitettuun aikaan siis.

Oli kuultu sisääntulobiisinä jäähyväiskiertueelle sopivasti Everly Brothersin Bye Bye Love. Oli vedetty upeasti jyrännyt versio Buried Alive By Love -kappaleesta.

Tuli toinen biisi, Heartache Every Moment. Ville Valo näytti ensin käsimerkein lavamiksaajalle, mitä tahtoo. Hetken eteenpäin biisiä päästyään hän marssi tämän luokse ja sanoi ohjeet mikrofonin kautta. Ja kun kuulokuva ei ilmeisesti vieläkään tyydyttänyt, hän siirteli lattiamonitorikaiuttimia omin käsin.


Voi sanoa, että pikku juttu kokonaisuuden kannalta, mutta myös kuvaavaa HIM -yhtyeen ja ennen kaikkea Ville Valon vaatimustason osalta. Hommat hoidetaan - ja ne hoidetaan kuntoon vaikka yleisön edessä.

Valon laulu välittyi katsomoon jossain määrin aaltoilevana vielä puolen tunnin esiintymisen jälkeen kappaleessa Gone With The Sin.

Ehkä sekin oli pikkujuttu, eikä häirinnyt yleisöä, josta monet olivat saapuneet paikalle tosiaan jopa tuhansien kilometrien takaa.

Heille pimeimpään vuodenaikaan Suomessa viimeisellä mahdollisella hetkellä koettu HIM on epäilemättä niin iso asia, ettei teknisten haasteiden anneta häiritä kokonaisuutta.

Heille pimeän keskellä loistaa Valo.

Ja Gone With The Sin sekä heti perään kuultu Soul On Fire osoittivat HIMin venyvän jäähyväiskiertueensa loppusuorallakin ilmaisunsa ääripäihin, herkkään Gone With The Siniin ja raskaan sarjan Soul On Fireen.