Musiikki

Alman huikea menestys toi JVG:lle palkinnon – ”Johonkinhan sitä rahaa täytyy sijoittaa”

Julkaistu:

Tunnustus
JVG:n levy-yhtiö PME Records sai valtakunnallisen musiikin vientipalkinnon.
Poptähti Alman kansainvälinen läpimurto toi levy-yhtiö PME Recordsille kolmatta kertaa jaetun valtakunnallisen musiikin vientipalkinnon.

Tällä viikolla Linnan juhlien kuvatuimpiin vieraisiin kuulunut Alma eli Alma-Sofia Miettinen on suomalaisartistiksi erikoisessa tilanteessa urallaan: takana on vasta muutama sinkkujulkaisu, mutta toimintaympäristönä on jo käytännössä koko pop-musiikkia kuluttava maailma.

Chasing Highs -kappale saavutti sijan 18 brittilistalla viime kesänä. Uutta levyä valmistellaan Los Angelesissa ja keikat Anna-siskon kanssa ovat saaneet hyvän vastaanoton kaikkialla.


Vielä isompaakin menestystä ensi vuonna julkaistavan albumin myötä on pohjustettu levytyssopimuksilla isojen levy-yhtiöiden kanssa. Pohjoismaissa Almaa julkaisee Warner Music, muualla maailmassa Universal.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pohjustuksesta vastaa yllättävä taho, vasta muutama vuosi sitten perustettu PME Records. Riippumaton helsinkiläisyhtiö julkaisee myös muun muassa Reino Nordinin, Elias Goldin ja Töölön Ketterän musiikkia. Ennen kaikkea yhtiö tunnetaan kuin hittiduo JVG:n kotina – PME Records on JVG:n perustama ja omistama yhtiö.

Käytännössä Alman uraa on siis edistetty JVG:n rahoilla!

– Johonkinhan sitä rahaa täytyy sijoittaa, JVG:n Jare Brand kommentoi IS:lle.

– Olen Almasta hirveän ylpeä. Hän ja pojat ovat tehneet hyvää duunia.

”Pojilla” Brand tarkoittaa PME Recordsia pyörittäviä Antti Kososta ja Andrei Kipahtia, jotka vastaanottivat palkinnon elinkeinoministeri Mika Lintilältä Helsingissä perjantaina.

Valtakunnallisen musiikin vientipalkinnon jakaa suomalaisen musiikin kansainvälistymishankkeita edistävä Music Finland. Aiemmin palkinnon ovat voittaneet Sunrise Avenuen ja Nightwishin taustalla toimivat yhtiöt.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt