Megayllätys! 90-luvun supersuosikki Tiktak tekee näyttävän paluun – neljä festarikeikkaa

Kymmenen vuotta hiljaiseloa pitänyt Tiktak palaa takaisin ja tekee neljä festarikeikkaa tulevana kesänä. – Emme ole tienneet Tiktakin paluusta kovinkaan pitkään, paljastaa laulaja Petra.

17.11.2017 8:10

Suursuosioon 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa noussut Tiktak kerää porukan takaisin kokoon ja tekee neljä festivaalikeikkaa tulevan kesän aikana.

Ensimmäisenä bändi nähdään Himos Juhannuksessa 22. kesäkuuta. Seuraavaksi hittibiisien tahtiin päästään 12. heinäkuuta Suomipop Festivaaleilla Jyväskylässä ja seuraavana päivänä Oulussa niin ikään Suomipop Festivaaleilla. Viimeisen keikan Tiktak tekee 20. heinäkuuta Tammerfesteillä.

Tiktak teki läpimurtonsa 1999 julkaistulla hittibiisillä Lopeta. Nuorista helsinkiläistytöistä tuli Suomen nuorin platinaa myynyt bändi. Bändi julkaisi uransa aikana neljä studioalbumia, jotka kaikki myivät vähintään tuplaplatinaa. Edellisen keikan Tiktak teki Tavastialla joulukuussa vuonna 2007.

Tiktak jotakuinkin päivälleen 18 vuotta sitten.

Bändiä on yritetty saada tekemään paluuta jo vuosikausia, mutta vasta nyt 10 vuotta edellisen keikan jälkeen palaset loksahtivat kohdalleen. Yhtyeen jäsenet kommentoivatkin yhteen ääneen, että aika oli tänä vuonna oikea ja kaikilla bändin jäsenillä oli tällä hetkellä sellainen elämäntilanne, että muutaman keikan tekeminen onnistuu.

– Meillä kaikilla on Tiktakin ulkopuolella oma elämämme ja haluamme elää niitä, basisti Mimmu painottaa.

Syyksi paluulle Tiktak mainitsee nimenomaan festivaalikeikat sekä sen, että bändi toimii parhaiten ”livevedoissa”, elävänä. Seuraavaksi onkin aika alkaa treenata tuttuja kappaleita. Bändin jäsenistä vasta rumpuja soittava Tuuli sekä bassoa soittava Mimmu ovat käyneet harjoittelemassa Tiktakin kappaleita.

Uutta musiikkia ei keikoilla tulla kuulemaan eikä sellaista ole näillä näkymin tulossa myöhemminkään.

Tiktakin jäsenet ovat keikkatauosta huolimatta pitäneet tiivistä yhteyttä toistensa kanssa. Koko yhtye kerääntyy kokoon vähintään kerran vuodessa ja sen lisäksi osa bändin jäsenistä tapaa toisiaan useammin.

Emppu toimii muun muassa Mimmun juoksuvalmentajana, Mimmu on Tuulin toisen lapsen kummi sekä Nean kaksospoikien kummi. Osa yhtyeen jäsenistä on tuntenut toisensa lastentarhasta asti, joten yhteistä historiaa löytyy yllin kyllin.

Lue Tiktakin jäsenten nykykuulumiset päivän painetusta lehdestä tai digilehdestä!

Videolla (27.2.2017) Petra kertoo ajasta TikTakin lopettamisen jälkeen.

 

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?