Musiikki

Lento-onnettomuus ei ollut ainoa Lynyrd Skynyrdin murhenäytelmä: 8 jäsentä kuollut traagisesti – maailman epäonnisin yhtye?

Julkaistu:

Lynyrd Skynyrdiä on kutsuttu maailman epäonnisimmaksi yhtyeeksi.
Lynyrd Skynyrdin traagisesta lento-onnettomuudesta on kulunut 40 vuotta. Yhtyettä kuljettanut lentokone putosi metsään ja onnettomuudessa menehtyivät laulaja ja keulakuva Ronnie Van Zant, kitaristi Steve Gaines ja hänen siskonsa, taustalaulaja Cassie Gaines, kiertuemanageri Dean Kilpatrick sekä koneen lentäjä Walter McCreary ja perämies William Gray.

Kyseessä ei ole ainoa yhtyettä kohdannut tragedia, vaan vuosien varrella kahdeksan Lynyrd Skynyrdissä soittanutta muusikkoa tai heidän kanssaan työskennellyttä muusikkoa on menehtynyt.

Yhtyettä kuullaankin usein kutsuttavan julkisuudessa maailman epäonnisemmaksi yhtyeeksi.

Lynyrd Skynyrdia koeteltiin jälleen 1986 kun yhtyeen kitaristi Allen Collins halvaantui auto-onnettomuudessa. Onnettomuudessa menehtyi hänen tyttöystävänsä Debra Jean Watts.


Humalassa ratin takana ollut Collins ei koskaan enää pystynyt soittamaan kitaraa onnettomuuden jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Collins menehtyi tammikuussa 1990 keuhkokuumeeseen.

Yhtyeeseen 1972 liittynyt basisti Leon Wilkeson menehtyi vuonna 2001. Hän oli 49-vuotias. Wilkeson löydettiin kuolleena Ponte Verda Beachillä sijaitsevasta hotellihuoneesta. Hänellä tiedetään olleen runsaasti terveysongelmia, kuten maksa- ja keuhkosairaudet.


Lynyrd Skynyrdin pitkäaikainen kosketinsoittaja Billy Powell menehtyi sydänkohtaukseen vuonna 2009 56-vuotiaana.


Yhtyeeseen 90-luvulla liittynyt kitaristi Hughie Thomasson menehtyi toukokuussa 2007 sydänkohtaukseen. Thomasson kirjoitti ennen kuolemaansa useita kappaleita Lynyrd Skynyrdin God & Guns -levylle, joka julkaistiin kaksi vuotta kitaristin kuoleman jälkeen.


Lynyrd Skynyrdin basisti Ean Evans liittyi yhtyeeseen Leon Wilkesonin kuoleman jälkeen. Hänellä todettiin keuhkosyöpä 2008-luvun lopulla ja basisti menehtyi syöpään toukokuussa 2008.


Yhtyeen alkuperäinen rumpali Robert Burns soitti yhtyeessä aivan alusta lähtien, mutta jätti bändin 1975 kiertue-elämän osoittautuessa ja yhtyeen juhlinnantäyteisen elämäntyylin osoittautuessa liian raskaaksi.


Yhtyeestä julkaistussa Whiskey Bottles and Brand-New Cars -elämäkerrassa 2015 kerrottiin Burnsin kadonneen kuin tuhka tuuleen yhtyeestä lähdön jälkeen. Kirjan kirjoittaja Mark Ribowky kertoi tuolloin haastatteluissa, ettei rumpalilla ollut kovinkaan lämpimiä muistoja ajastaan bändin kanssa.

– Bob Burns soitti kahdella ensimmäisellä albumilla, mukaan lukien Freebird ja Sweet Home Alabama -hiteillä. Hän antoi ymmärtää, että häntä kohdeltiin kuin roskaa, Ribowsky on kertonut.

Rumpali menehtyi huhtikuussa 2015 törmättyään autolla postilaatikkoon ja puuhun kotinsa lähellä. Viranomaisten mukaan Burns ei ollut turvavyötä ja tapahtumahetkellä satoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt