Legendaarinen hevibändi Rainbow tulee Suomeen! - Musiikki - Ilta-Sanomat

Legendaarinen hevibändi Rainbow tulee Suomeen!

Richie Blackmore tuo legendaarisen hevibändin Rainbow’n keikalle ensimmäisen kerran vuosikymmeniin.

Legendaarinen hevibändi nähdään Suomessa pitkästä aikaa.­

16.10.2017 10:54

Helsingin Hartwall Arenalle tulee yhä myös kansainvälisiä artisteja ja yhtyeitä. Syksyn konserttiuutisointia ovat leimanneet Ultra Bran, Sunrise Avenuen, Popedan, Waltteri Torikka & Jarkko Aholan, Antti Tuiskun JVG:n loppuunmyydyt areenakeikat – jopa Ultra Bra esiintyy joulukuussa Suomen suurimmassa hallissa jopa kolmesti.

Mutta nyt kuuluu kotimaata kauempaa: Richie Blackmore’s Rainbow saapuu IS:n tietojen mukaan Suomeen ja tekee huhtikuun 13. Pohjolan ainoan keikkansa Helsingin areenassa.

Rainbow on tapaus, jos on vihkiytynyt klassiseen 1970-luvun melodiseen heviin ja hard rockiin. Yhtyettä pyörittää sen alkuperäinen perustaja, kitaristi Richie Blackmore, 72.

Muut jäsenet nykykokoonpanossa ovat legendaarista kitaristia seuraavaa sukupolvea: laulajana kuullaan chileläistä Ronnie Romeroa, kosketinsoittajana ruotsalaista Jens Johanssonia (soittaa myös suomalaisyhtye Stratovariuksessa), basistina yhdysvaltalaista Bob Nouveauta ja rumpalina niin ikään amerikkalaista David Keithiä.

Yhtye esiintyy uudella kokoonpanolla.­

Yhtyeen kultakauden kokoonpano olisikin mahdoton saada lavalle, sillä Rainbow-solistina vuodet 1975–1979 vaikuttanut Ronnie James Dio kuoli 67-vuotiaana vuonna 2010.

Jos taas haluaa tarkistaa bändissä sen 1980-luvun alkupuolen kolmella Suomen-keikalla vaikuttaneen Joe Lynn Turnerin nykykunnon, voi tsekata valikoidut keikat Raskasta joulua -kiertueelta. Turner on palkattu mukaan suositun joulukiertueen ensimmäiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi. Rainbow`ssa hän ei laula.

Rainbow`ssa soitti sen aktiivivuosina yli 20 muusikkoa, joten oikukkaana tunnettu taitoniekka Blackmore jatkaa tavallaan nykykokoonpanon kanssa siitä, mihin Rainbow`n edellisellä aktiivikaudella 1990-luvun puolivälissä jäi: muutos on pysyvää. Soittajat vaihtuvat, klassikkobiisit säilyvät. Helsingissäkin kuullaan varmasti kappaleet I Surrender, Man On The Silver Mountain, Since You`ve Been Gone ja Long Live Rock`n`Roll.

Rainbow on tehnyt valikoituja keikkoja viime vuoden kesästä lähtien. Nykyinen kokoonpano on saanut suopean vastaanoton.

Tärkeintä kuitenkin on, että Blackmore on mukana. Hän näytti jo hautautuvan keskiaikaista fiilistelyä harjoittaneeseen Blackmore`s Night –kokoonpanoonsa.

Blackmore perusti renesanssihenkisen folk rock -yhtye Blackmore’s Nightin vuonna 1997.­

Pari vuotta sitten hän yllätti tahtomalla taas raskaamman tavaran ääreen. Konserttijärjestäjät kautta maailman innostuivat, ja hyvä vastaanotto Monsters of Rockissa Saksassa 2016 ja muilla keikoilla on saanut myös Blackmoren suhtautumaan comebackiin vakavasti.

Hänen on huhuttu kirjoittaneen ja taltioineen uuden kokoonpanon kanssa uuttakin Rainbow -musiikkia, mutta julkaisusta ei ole vielä tiedotettu.

Saattaa siis olla, että Deep Purplen ja Rainbow`n kitaristina yhdeksi kaikkien aikojen raskaan rockin muusikoista noussut Blackmore palaa eläkeikäisenä vielä Rainbow`n pariin täysipainoisesti – niin levyllä kuin lavallakin.

Ja lavalla hänet siis nähdään varmasti – jopa Suomessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?