Uutuuskirja: Anette Olzon kiukutteli itsensä ulos Nightwishistä – vaarallinen tilanne kesken keikan: ”Oli itkua ja huutoa” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Uutuuskirja: Anette Olzon kiukutteli itsensä ulos Nightwishistä – vaarallinen tilanne kesken keikan: ”Oli itkua ja huutoa”

Ruotsalaislaulajan itsetunto oli koetuksella hänen astuttuaan Tarja Turusen saappaisiin.

Anette Olzon ja Marco Hietala lavalla Provinssirockissa 2012.­

12.10.2017 16:49

Nightwishin basisti-laulaja Marco Hietalasta, 51, kirjoitetussa uutuuskirjassa Ruostumaton (Docendo) avataan taustoja Tarja Turusen korvanneen ruotsalaislaulajan Anette Olzonin erottamiselle.

Timo Kangasluoman kirjoittamassa uutuudessa Hietala kertoo, kuinka Olzon kiukutteli itsensä ulos bändistä.

Yleisössä vilahdelleet ”Bring Tarja back” -kyltit murensivat ruotsalaislaulajan itsetuntoa.

– Oli itkua ja huutoa. Yhdellä keikalla Anette lauloi kolme biisiä ja lähti pois lavalta.

– Me soitimme vielä muutaman biisin ilman häntä ja todennäköisesti sillä siirsimme syntymässä olevaa mellakkaa. Tilanne tuli isona yllätyksenä meille, joten hätä alkoi olla suuri, Hietala muistelee.

Laulaja ei kuitenkaan enää palannut lavalle.

– Olimme ihan helvetin hermostuneita ja selvästi yleisökin aisti sen.

Tiesimme, että konsertti jää kesken ja ettei tämä latinoyleisö tule sitä sulattamaan. Yritimme siis siirtää syntymässä olevaa mellakkaa sen verran, että meidän porukat saisivat aikaa järjestää meille kyydit ja muut.

Bändi poistui lavalta juosten ja pääsi konserttipaikalta turvaan.

– Hotellissa Anette itki ja raivosi. Meidän olisi kuulemma pitänyt hänen mielestään lopettaa soittaminen silloin kun hän lähti lavalta ja tukea häntä.

Perustelut uhanneesta mellakasta ja sen tuoksinassa kenties toistensa jalkoihin talloutuvista ihmisistä eivät auttaneet.

– Olimme kuulemma hylänneet hänet. Olimme olleet itsekkäitä paskoja, vaikka vain yritimme ja onnistuimmekin noita covereita soittamalla saamaan koko jengin paikalta ehjin nahoin pois.

Kaksi vuotta kestäneellä maailmankiertueella monessa bändissä soittanut Hietala huomasi, että yhteistyöstä Olzonin kanssa tuskin tulisi kovin pitkää.

– Tässä oli taas henkilö, joka vaati aina vain lisää ja lisää vain sen vuoksi, että halusi vaatia, Hietala arvioi uutuuskirjassa.

Yhdysvaltain kiertueella Denverissä Olzon kieltäytyi esiintymästä vedoten huonoon oloonsa. Sen jälkeen hänet erotettiin syyskuussa 2012.

Yhtyeen nykyinen laulusolisti, hollantilainen Floor Jansen kutsuttiin paikalle Yhdysvaltoihin kolmen päivän varoitusajalla.

Yllä olevalla videolla Hietala kertoi Radio Rockin Korporaatiolle, ettei Nightwish vakuuttanut häntä vielä ensimmäisellä tapaamisella ja hän kokikin, että yhtyeen jäsenet eivät olleet kotonaan lavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?