Musiikki

Pontikkaa ja punaniskoja – The Grammersin uusi video palauttaa uskon klassiseen rokkiin: ”Nykyisin ihmiset hukkuvat musan määrän”

Julkaistu:

Mollisointuja
Suomalainen The Grammers teki jo seitsemännen pitkäsoittonsa. Myös unelmat ulkomaiden markkinoista ovat saaneet aivan uutta potkua.
Klassinen rock ei ole kuihtumassa muistikorttimuusikoiden suosion räjähdysmäisen kasvun myötä. Ei ainakaan, mikäli uskomme The Grammersin kosketinsoittajaa Tuomo von Pfaleria.

– Ikuisena rokkarina uskon rokin säilyvän. Vaikka olisi millainen läppärikausi, kyllä vanha kunnon blues soi tuolla kylillä, Tuomo tuumaa.

– Uuteen soitettuun rokkiin uskon vahvasti. Luulen, että joku Haloo Helsinki! toimii hyvänä tiennäyttäjänä. Mutta kun ajattelee tarjonnan määrää - sitä kuinka paljon uuttaa musiikkia kuulee päivässä - niin sehän on ihan mieletöntä. Jos vertaa vaikka 70-lukuun, niin nykyisin ihmiset hukkuvat musan määrän.

The Grammers lisää uuden musan määrää julkaisemalla perjantaina 29.9. jo seitsemännen pitkäsoittonsa Dream In A Minor Key.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Paljon on tehty levyjä, mutta on bändillä ikääkin se 20 vuotta, itse neljännestä levystä lähtien mukana soittanut Tuomo laskeskelee.Vielä 2000-luvun alussa järjestettiin rockin SM-kisoja. The Grammers voittikin tittelin vuonna 2002.

– Olin niissä kisoissa oman bändini kanssa. Sitä kautta historiamme nivoutuvat yhteen.

Bändi oli kuitenkin sammumaisillaan edellisen levyn, vuonna 2015 julkaistun Journeyn jäljiltä. Vaikka levy oli vahva rockalbumi, bändille jäi tunne, että mitään ei tapahtunut.

– Se oli sellaista perusangsteilua. Minä ja toinen kitaristi Hannu Huitu otimme sitten vähän vetovastuuta biiseistä ja muustakin tekemisestä.

– Oltiin odotettu, että Journey olisi askel eteenpäin. Ulkomaanmeininkejäkin odotettiin johonkin asti. Teimme kyllä nelisenkymmentä kotimaan keikkaa, mutta olisi pitänyt keksiä vielä se yksi porras, jonka olisi voinut nousta ylöspäin.

The Grammers löysi kuitenkin virtaa lyhyen hiljaiselon jälkeen, kun treenejä jankattiin tarpeeksi ja uusia biisejä alkoi syntyä.

– Ei homma täysin hiipunut, mutta miehillä alkoi olla perheitä ja muita bändejä, jotka tekivät uusia levyjä. Kaikki joutuivat priorisoimaan, kameran takana työskentelevä Tuomo kertoo ja muistelee itsekin olleensa poissa kuvioista kuvatessaan Selviytyjiä Filippiineillä.

Kuuntelin uuden albuminne läpi. Kyllä tällä musiikilla pitäisi mennä Säkylää pidemmälle.

– Amen sille. Nyt me ollaan saatu alkuvuodesta jenkkimanageri, joka tuli Suomeen katsomaan keikkaamme. Se on hyvä askel ja iso hatunnosto miehelle, että lähtee jostakin Virginiasta Suomeen yhden bändin takia. Kyllä se jotakin kertoo.

Dream-albumi käsittelee ihmisten sisäisiä angsteja ja saatanoita, vaikka muusikot itse kertovat elävänsä varsin tasaista elämää.

– Mullahan menee ihan hyvin. Perhe-elämä on kunnossa ja vesi on hieno elementti, vai miten ne Kummelissa aina sanoi, Tuomo nauraa.

Vaikka Tuomo kuvaa työkseen televisiolle, The Grammersin tuore video on bändin basistin käsialaa.

– Mun kädenjälki näkyy vain kameran edessä. Basistimme leikkasi ja kuvasi kaiken. Musavideot ovat todiste ihmeellisestä huumorintajustamme. Musa otetaan vakavasti, mutta videot ovat erillinen taiteenlaji, Tuomo huomauttaa pontikankeittoa sisältävästä uutukaisesta, ja vankilaväkivaltaa sisältäneestä edellisestä videosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt