Suomalaistähti Alma, 21, paljastaa poikkeuksellisen raisun piirteen brittiyleisöstä – lavalle sataa keikoilla alusvaatteita

Alma keikkailee ahkerasti Britanniassa, jossa hänestä povataan yhtä tulevaisuuden suurista tähdistä.

12.9.2017 22:29

Suomalainen poptähti Alma, 21, on noussut nopeasti yhdeksi Euroopan seuratuimmista musiikkilupauksista. Menevää poppia tekevä ja laulava nuori nainen on niittänyt mainetta esimerkiksi Britanniassa, jossa hän parhaillaan keikkailee ahkerasti.

Alma esiintyi viikonloppuna suurella Bestival-festivaalilla. Suomen Lontoon instituutti jututti nuorta muusikkoa tapahtumassa osana A Tale of Two Countries / Tarina kahdesta maasta -projektiaan.

Alma paljasti videohaastattelulla, että brittiyleisöllä on raisu tapa, johon hän ei ole muualla törmännyt.

– Jostain syystä jokaisella keikallamme Britanniassa, joku tyttö heittää rintaliivinsä lavalle. Se tapahtuu ainoastaan Britanniassa ja se on mielestäni aika hauskaa. Se on brittien juttu, että saamme rintsikoita, Alma pohtii.

Voi katsoa Alman haastattelun alla olevalta videolta!

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Laulaja kertoo pitävänsä Britanniasta paljon. Hän on vieraillut maassa tiuhaan tahtiin ja ylistää sen kansalaisia. Hänen mukaansa brittejä ja suomalaisia yhdistää huumorintaju.

– Huumori on samanlaista! Sekä Suomessa että Britanniassa on todella synkkää huumoria, hän toteaa.

Alma ihmettelee Suomen Lontoon instiuutin videolla, miten erikoista on, että Britanniassa voi törmätä maailmantähtiin muusikkobileisiin osallistuessaan. Hänen mukaansa alan piirit ovat kotimaassa huomattavan pienet ja kaikki tuntevat kaikki.

Alma esiintyi Flow-festivaaleilla elokuussa.

Britanniassa Alma on ystävystynyt esimerkiksi laulajatähti Charlie XCX:n ja Dua Lipan kanssa. Parikymppiset laulajat antavat toisilleen vertaistukea ja jakavat kokemuksiaan kansainvälisestä nousukiidostaan.

Alman musiikki on viihtynyt Britannian seuratuimmilla musiikkilistoilla, alan suuret vaikuttajat ovat kehuneet häntä ja Elton John soitti suomalaistähden musiikkia radio-ohjelmassaan. Alman ura on edennyt vuodessa uskomattoman pitkälle, eikä loppua nousukiidolle näy.

Itä-Helsingistä kotoisin oleva laulaja on kuitenkin vaatimaton.

– En ole syntynyt kultalusikka suussa. Kun nyt tapahtuu hyviä juttuja, niitä arvostaa eikä ota itsestäänselvyytenä, hän totesi elokuussa IS:lle.

Suomen Musiikkikustantajat palkitsi 21-vuotiaan Alman tiistaina vuoden vientitekona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?