Musiikki

Netti- ja festari-ilmiö paljastaa: Onko Loiriplukari tribuutti vai parodia? – katso video

Julkaistu:

flow
Flow-festivaaleilla yleisö lauloi mukana, kun Loiriplukari esitti nettihittinsä.
Kuka tai mikä on netti- ja festari-ilmiönä tänä kesänä hämmentänyt Loiriplukari?

Kalle Taivainen on Loiriplukari. Taivainen teki kotistudiossaan kokeiluja ja päätti hoitaa laulutulkinnan Vesa-Matti Loirin tapaan. Lopputulos oli monen mielestä niin monella tasolla riemastuttava, että Taivainen jakoi tuotokset YouTubeen.

Hittejähän niistä biiseistä tuli, muun muassa kappaleista Hannele Lauri ja Ei voi laittaa verotukseen.

YouTube -suosion jatkoksi ovat tulleet festarikeikat. Helsingin Flow Festivaleilla Loiriplukari järjesti kolmejäsenisen yhtyeen kanssa väkevän puolen tunnin yhteislaulutilaisuuden.


Useammat tuntevat Vesa-Matti Loirin kuin Taivaisen, joten pieni esittely lienee paikallaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Taivainen on aktiivinen kulttuurin monitekijä, muusikkona hän on vaikuttanut bändeissä Xysma, Magenta Skycode ja Karkkiautomaatti. Lisäksi Taivainen on tatuointi- ja kuvataiteilija.

– Joskus joku turkulainen taiteilija sanoi, että eikö ”muuntaja” olisi sulle hyvä titteli. Olin sitä mieltä, että on, Taivainen naurahtaa.


Mutta onko Loiriplukari tribuutti suositulle taiteilijalle? Vai parodiaa hänen maneereistaan?

Ainakin Taivainen tunnustautuu Loiri-faniksi itsekin. IS:n videohaastattelussa hän kertoo kuulleensa Loirinkin kehaisseen Loiriplukaria ja kommentoineen, että biiseissä on ”kulmaa”.

– Voiko parempaa palautetta saada?

Kalle Taivainen saapui Suomeen esiintymään nykyisestä kotimaastaan Mosambikista. Hän pyörittää vaimonsa kanssa osittain omistamaansa kahvilaa surffaus- ja sukellusturistien suosimassa kylässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt