ABBA-yhtyeen jäsenten rakkauselämässä paljon vuoristoratoja – ”Me aina kerroimme medialle, että ero oli hyvä” - Musiikki - Ilta-Sanomat

ABBA-yhtyeen jäsenten rakkauselämässä paljon vuoristoratoja – ”Me aina kerroimme medialle, että ero oli hyvä”

ABBA on yksi legendaarisimmista pop-yhtyeistä kautta aikain.

Julkaistu: 8.8.2017 16:31

Ruotsin ylpeys, legendaarinen ABBA-yhtye lauloi tiensä miljoonien ihmisten sydämiin.

1970-luvun suosikkiyhtye ABBA on naapurimaamme kaikkien aikojen suosituin pop-yhtye.

Yhtyeen avioparit Björn Ulvaeus ja Agnetha Fältskog sekä Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad ehtivät erota, mutta ystävyys nelikon kesken on säilynyt.

– On hyvin kaunista, että olemme pysyneet ystävinä, kaikki neljä. Usein saa lukea bändeistä joiden jäsenistä on tullut katkeria vihollisia keskenään, mutta me olemme pystyneet välttämään sellaiset täysin, Ulvaeus sanoo Expressenille.

Avioparit ovat ehtineet erota, mutta nelikko on säilynyt ystävinä.

Abbasta tuli maailmankuulu sen voitettua Euroviisut vuonna 1974 Brightonissa Iso-Britanniassa kappaleella Waterloo. Superhitti ylsi Yhdysvaltojen singlelistalla parhaimmillaan kuudenneksi. Yhtyeen useista muistakin kappaleista tuli kuolemattomia hittejä, jotka soivat radioissa maailmanlajuisesti tänäkin päivänä.

Neljän hymyilevän kasvon takana on kuitenkin synkkäkin menneisyys.

Pariskunnille jättimenestys ei tuonut onnea, sillä molemmat avioparit lopulta erosivat. Björn, nyt 72, ja Agnetha, nyt 67, erosivat vuonna 1979 ja Benny, 70, ja Anni Frid, 71, erosivat vuonna 1981.

Fanien suureksi suruksi ABBA ilmoitti lopettavansa vuonna 1982. Avioerot olivat kaikille bändin jäsenille vaikeat. Vuoden 2004 ABBA-dokumentissa Super Trouper - 30 vuotta ABBAA Agnetha Fältskog kertoi, miten menestys rikkoi hänen avioliittonsa Björn Ulvaeuksen kanssa.

– Me aina kerroimme medialle, että ero oli hyvä. Mutta ei ole olemassa hyviä eroja. Ne ovat kivuliaita, etenkin kun on lapsiakin.

Avioparilla oli erilaiset elämänkatsomukset.

– Toinen puolisko haluaisi olla suosittu lavalla ja toinen haluaisi olla kotona huolehtimassa lapsista, Agnetha sanoi haastattelussa.

Myös Björn on kertonut haastatteluissa samaa.

– Agnetha ei halunnut mennä minnekään. Hän halusi olla kotona. Mutta minusta kiertäminen oli tarpeellista, me emme voineet jättää tilaisuuttamme käyttämättä.

Björn on kertonut olevansa entisen vaimonsa kanssa läheisissä väleissä ja tapaavansa muutenkin kuin lastensa ja lastenlastensa vuoksi. Heillä on kaksi lasta. Agnetha avioitui ruotsalaiskirurgi Tomas Sonnenfeldtin kanssa vuonna 1990, mutta pari erosi kolme vuotta myöhemmin.

Björn Ulvaeus toukokuussa 2017.

Björn Ulvaeus meni naimisiin Lena Källersjön kanssa vuonna 1981, jonka kanssa heillä on kaksi tytärtä.

Benny Anderssonilla ja norjalaissyntyisellä Anni-Frid Lyngstadilla on yksi yhteinen poika. Benny Andersson avioitui Mona Nörklitin kanssa samana vuonna, kun erosi Lyngstadista.

Anni-Frid Lyngstad Mamma Mia! -musikaalin ensi-illassa Tukholmassa 2016.

Anni-Fridilla on kaksi lasta aikaisemmasta avioliitosta Ragnar Fredrikssonin kanssa. Vuonna 1992 Anni-Frid avioitui golfkenttäarkkitehti prinssi Ruzzo Reuss von Plauenin kanssa. Prinssi kuoli syöpään 49-vuotiaana vuonna 1999. Lyngstadin tytär Lise-Lotte taasen kuoli traagisesti auto-onnettomuudessa Yhdysvalloissa vuonna 1998.

Yhtyeen neljä jäsentä näkevät toisiaan usein ja ovat edelleen hyviä ystäviä keskenään. He myös keskustelevat keskenään lukuisista ABBA-projekteista, kuten museoista, elokuvista ja musikaaleista, joissa suosikkiyhtyeen rakastettua musiikkia saa edelleen kuulla.

Benny Andersson.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?