Red Hot Chili Peppers esiintyy tänään Helsingissä – näin bändi on muuttunut sukkapojista aikuisiksi miehiksi

Red Hot Chili Peppersin takahuoneiden pöydät eivät notku enää päihteistä.

Keikoilla Red hot chili peppers on antanut, ja basisti Flea on paljastanut, yleisölle kaikkensa.

29.7.2017 13:05

Red Hot Chili Peppers on yksi viime vuosien iloisista yllättäjistä. Veteraanibändi, joka teki viime vuonna pirteän ja kekseliään levyn, yhden 1980-luvulla alkaneen uransa parhaista. Ja levyä markkinoivalla kiertueella bändi osoitti, että se on ihan elämänsä kunnossa – soitannollisesti tarkka ja virtuoosimaisen suvereeni kuten ennenkin, esiintyjänä edelleen ainutlaatuisen villi.

Ja nyt Red Hot Chili Peppers tulee taas. Lauantaina Helsingin Kaisaniemessä nähdään ja kuullaan todennäköisesti, miten Flea soittaa bassoa päällään seisten.

Tai alasti.

Red Hot Chili Peppers on antanut ja paljastunut yleisölle keikoillaan kirjaimellisesti kaiken.

Red Hot Chili Peppers on nimittäin antanut ja paljastunut yleisölle keikoillaan kirjaimellisesti kaiken. Ensimmäisen Suomen-esiintymisensä aikaan kesällä 1988 Provinssirockissa bändi esiintyi asunaan vain yksi tennissukka mieheen. Kahdeksan vuotta myöhemmin Ruisrockissa Flean etumuksen peittona oli pelkkä basso. Ainakin osan keikasta.

Red Hot Chili Peppers ei ole salannut mitään myöskään ongelmiensa osalta. Monet bändikemiallisetkin vaikeudet, kuten miehistönvaihdokset liittyvät huumeisiin.

Pian Seinäjoen Provinssi-keikan jälkeen kuoli yhtyeen kitaristi Hillel Slovak – heroiinin yliannostukseen.

Jo 1980-luvun lopulla tähtituottaja Rick Rubin kieltäytyi työskentelemästä yhtyeen kanssa. Syy: bändin holtiton päihteiden käyttö. (Rubinista tosin tuli bändin hovituottaja vuosikymmeniksi myöhemmin.)

Riippuvuudestaan on kertonut avoimesti myös laulaja Anthony Kiedis muistelmateoksessaan Arpikudos. Sen mukaan Kiedisin isä opetti poikansa leikkaamaan sormen kynnetkin niin, että yksi jää pitkäksi – kokaiinia varten.

Muut kynnet sen sijaan kannatti pitää lyhyinä naisten mielihyvän vuoksi.

Keikoilla Red hot chili peppers on antanut, ja basisti Flea on paljastanut, yleisölle kaikkensa.

Huumeongelmia on ollut myöhemminkin, mutta nykyisin Red Hot Chili Peppersin takahuoneiden pöydät eivät notku päihteistä. Alkoholiakaan ei tarjoilla.

Rockin historia on päihteiden hämärtämä ja huumeiden käyttöä on perusteltu rockartistien luovuuden polttoaineena.

Nykyajan Red Hot Chili Peppers on osoitus muusta. Villi bändi, joka ei edelleenkään välttämättä tarvitse yhtä paljon vaatteita koleassa Pohjolan kesässä kuin muut bändit. Mutta ei se taida tarvita päihteitäkään.

Vuosi sitten julkaistu The Getaway -albumi oli rohkea ja onnistunut irtiotto uudenlaiseen työtapaan. Levyä markkinoinut kiertue on puolestaan osoittanut, että uudenlaiset kappaleetkin siirtyvät hyvin konserteissa esitettäviksi.

Red Hot Chili Peppers esiintyy Kaisafest 2017 -konsertissa Helsingin Kaisaniemessä lauantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?