Muistatko kesähitin 2007 laulaneen Tea Hiillosteen? Vaihtoi alaa kertaheitolla – ”Tää on niin mun juttu” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Muistatko kesähitin 2007 laulaneen Tea Hiillosteen? Vaihtoi alaa kertaheitolla – ”Tää on niin mun juttu”

Tea Hiilloste asuu Helsingissä kihlattunsa kanssa.

Julkaistu: 26.7.2017 7:02

Tea Hiilloste muistetaan edelleenkin vuoden 2007 kesähitistä Tytöt tykkää.

Tytöt tykkää tytöt ty-ty-tytöt tykkää tytöt...” Pirteä ja taatusti tarttuva rallatus on varma kesähitin merkki. Tea Hiillosteen laulama Tytöt tykkää -kappale oli sitä vuonna 2007. Kepeää kesärallia myytiin platinalevyyn oikeuttavan määrän verran, 28 724 kappaletta ja se piti Suomen virallisen singlelistan kärkipaikkaa neljän viikon ajan.

Laulunsa tavoin pirtsakan oloinen Tea Hiilloste kertoo Ilta-Sanomille ihastuneensa pop-kappaleen demoversioon kertalaakista.

– Se kuulosti positiiviselta energialta ja hauskalta, hyvältä biisiltä jonka halusin tehdä. Jarkko Enqvist oli sanoittaja ja säveltäjä ja sitten yhdessä sovitettiin se.

Laulun suursuosio yllätti ja ihmetytti.

– Aika ja paikka ja kuun asennot taisi olla kohdillaan. Ei voi ikinä tietää, mutta sieltä taitaa se ilo ja aitous musiikin tekemiseen paistaa. Siinä ei ole mitään väkisin väännettyä, Hiilloste pohtii.

Keikkoja oli suosion aikaa paljon ja Tytöt tykkää poiki Hiillosteen mukaan muitakin mahdollisuuksia tehdä musiikkia. Kesähitin jälkeen Tea julkaisi toisen studioalbuminsa Hey C´mon! vuonna 2008. Lastenmusiikkilevy Mehudiskon Hiilloste julkaisi 2013.

Musiikin ohella Tea on juontanut lastenohjelmia MTV3- ja C More -kanavilla sekä lastentapahtumia yhdessä laulaja Kanan kanssa.

– Me tykätään hirveästi tehdä koko perheen tapahtumia yhdessä ja ollaankin niitä paljon tehty. Mehudisko ja Sormista sakset menee myös juontokeikoilla, Tea kertoo.

Tea Hiilloste on nykyään onnellisesti kihloissa.

Tea esitti kesähittinsä viimeksi viitisen vuotta sitten, mutta vaalea laulaja muistetaan silti vieläkin Tytöt tykkää -kappaleesta. Hiilloste kertoo, että jumputtavan laulun palaute on aina ollut vain positiivista.

– Ehkä joitakin biisi on voinut ärsyttää, mutta sekin varmaan koetaan positiivisena ärsykkeenä, kun se on jäänyt korvamadoksi, hyväntuulinen nainen kertoo.

Helsinkiläinen Tea on nykyään ammatiltaan tuotekehityskemisti. Hän opiskeli Helsingin yliopistossa ja on uudesta urastaan innoissaan.

Tea Hiilloste poseerasi iloisena Elämä Lapselle -konsertissa vuonna 2007. Kuuluisan kesähittinsä hän esitti viimeksi viisi vuotta sitten, eli vuonna 2012.

– Mä teen kaikkea jännittävää. Valkoinen takki on ollut mun unelma aina. Halusin, että musta tulee vielä tiedenainen. Se on nyt saavutettu, oon tosi onnellinen, Hiilloste sanoo tohkeissaan.

– Kemia on aina ollu musta tosi siistii. Lääketiede ja biologia on aina kiinnostanut myös, mutta tää on niin mun juttu, kosmetiikan tuotekehityksessä työskentelevä Tea hehkuttaa selvästi täpinöissään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hiillosteen työtä on miettiä ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä, joita käytetään esimerkiksi tuoksuissa, shampoossa ja iholle levitettävissä rasvoissa. Parhaan yhdistelmän etsimisen lisäksi tutkitaan turvallisuutta ja lakia. Ideoita etsitään paljon maailmalta. Tuore kemisti kertoo mielellään uudesta työstään. Musiikki ja juontokeikat ovat jääneet harrastuksiksi, ainakin toistaiseksi.

Laulajakaunotarta kiskottiin moneen suuntaan suosion ollessa kuumimmillaan. Kuva syksyltä 2007.

– Mä oon vähän sellainen että haluisin tehdä kaikkea. En osaa keskittyä vain yhteen asiaan. Luotan että kohtalo vie oikeaan suuntaan, ja nyt tuntuu tosi hyvältä, mutta aina oon kiinnostunut kaikenlaisista proggiksista, Tea Hiilloste väläyttää.

– Koskaan ei kannata sanoa ei koskaan.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?