Pet Shop Boysilta koskettava ele kuolleelle tähdelle Turussa – yleisö palkitsi aplodeilla - Musiikki - Ilta-Sanomat

Pet Shop Boysilta koskettava ele kuolleelle tähdelle Turussa – yleisö palkitsi aplodeilla

Yleisö innostui erityisesti Turussa esiintyneen duon vanhoista, 1980-luvun hiteistä.

Laulaja Neil Tennant otti yleisöön kontaktia tyylilleen uskolliseen tapaan maltillisesti.

23.7.2017 4:32

Poppipojat, sellaisia Neil Tennant (S.1954) ja Chris Lowe (s.1959) ikuisesti ovat, vaikka eivät ikänsä puolesta.

Termi tulee mieleen Pet Shop Boysin viime vuonna ilmestyneen Super-albumin biisissä The Pop Kids. Siinä lauletaan: "They called us the pop kids, 'cause we loved the pop hits".

Teksti ei kerro duosta itsestään, mutta se saattaisi niin tehdä. Jälkimmäinen säe voisi kuulua: 'cause they made the pop hits.

Esitystä elävöitettiin näyttävin ja värikkäin tausta-animaatioin.

Kun vuonna 1981 perustettu Pet Shop Boys nousi lavalle Tall Ship Races Music Festivalin viimeisenä esiintyjänä Turussa lauantaina hiukan puolen yön jälkeen, ilmassa oli aimo annos nostalgiaa.

Mutta on bändissä yhä luomisvoimaakin. The Pop Kids on tästä hyvä esimerkki. Simppelin tehokas popbiisi on soinut Pet Shop Boysin meneillään olevan Super Tour -kiertueen konserteissa kahteen kertaan. Ensin setin alkupuolella, ja uudelleen lyhyesti encoren päätteeksi. Niin tapahtui Turussakin.

Kappaleen Opportunities (Let's Make a Lots of Money) tausta-animaatioita.

Uudelta levyltä kuultiin myös biisi Burn ja keikan avannut Inner Sanctum. Yleisö kuitenkin rakasti eniten vanhoja 80-luvun hittejä. West End Girls ja It's a Sin sekä varsinaisen setin päättänyt Village People -laina Go West nostattivat suurimmat innostuksen aallot.

Pet Shop Boys tarjoaa yleisölle musiikin lisäksi nähtävää. Lava-arsenaali oli niin massiivinen, että järjestäjät joutuivat kertaalleen suurentamaan suunniteltua lavaa, jotta kaikki tarvittava saatiin mahtumaan estradille.

Värikylläisen shown visuaalisia huippukohtia olivat huikeat laservalojen leikit pimenevässä yössä.

Taustascreenillä elävöitettiin lauluja milloin dollarimerkein (Opportunities (Let's Make a Lots of Money), savuun katoavin maapalloin (The Sodom And Gomorrah Show) tai japanilaistaiteilija Yayoi Kusaman taiteen mieleen tuonein iloisen värisin palloin (Go West).

Chris Lowe pysyi tiukasti koskettimistonsa takana. Laulaja Neil Tennant sen sijaan otti aktiivisemmin kontaktia yleisöön, joskin rauhalliselle tyylilleen uskollisesti liikaa riehaantumatta.

Pet Shop Boys on vieraillut Turussa jo kolmesti - ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten.

Duon taustalla lavalla oli kolme muusikkoa, mutta show oli luonnollisesti täysin Tennantin ja Lowen. He eivät yllättäneet, mutta bileet varsinkin lavan edessä oli sitä luokkaa, että tuskin kukaan poistui paikalta pettyneenä.

Pet Shop Boys on käynyt Suomessa useaan otteeseen. Turussa vierailu oli jo kolmas. Kaksi aikaisempaa ovat olleet Ruisrockissa, viimeisin vuonna 2013.

Ensimmäinen oli tasan 20 vuotta sitten. Tuo keikka on yhä duon muistissa. Tennant muisteli encoren aikana miten Pet Shop Boys saapui festivaalille, jossa esiintyi tuolloin myös David Bowie.

Sen jälkeen Tennant omisti laulun Always on My Mind vuoden 1997 Ruisrockille ja David Bowielle. Hieno ele, joka sai kello kahteen yöllä mukana bailanneelta yleisöltä asianmukaiset aplodit ja päätti keikan sydäntä lämmittäneeseen tunnelmaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?