Musiikki

”Tässä tiivistyy suomalainen hulluus” – Marika, 28, yöpyi kuukauden festariteltassa: Erikoisesta tempauksesta tuli hitti myös somessa

Julkaistu:

Festarit
Nummirock on monelle metallimusiikin ystävälle vuoden kohokohta. Lapualainen Marika Miettinen halusi viettää leirintäalueella kokonaisen kuukauden.
Miltä kuulostaisi kuukausi suomalaisilla metallifestareilla? Lapualaiselle Marika Miettiselle, 28, se kuulostaa perinteeltä. Miettinen aloitti Nummirockin juhannusfestivaalit jo 26. toukokuuta, eli noin kuukautta ennen festivaalien varsinaista alkamista. Kyseessä oli hänelle kymmenes Nummirock.

Neljäpäiväinen juhannusfestivaali alkoi virallisesti keskiviikkona 21. päivä kesäkuuta ja päättyi lauantai-iltana Insomniumin konserttiin Kauhajoen Nummijärvellä.

Suurin osa juhlakansasta pakkaili telttansa sunnuntaina ja lähti kotia kohti, mutta Miettinen päätti jäädä parhaan ystävänsä kanssa festivaalialueelle vielä kahdeksi yöksi.

– Tästä tulee täysi kuukausi. Lähden kotiin tiistaina. Vähän epätodellinen olo, että huomenna pitäisi nukkua omassa sängyssä! Maailma tuolla alueen ulkopuolella on niin erilainen. Harkitsen, että voisin laittaa teltan pihalle pystyyn, kun pääsen kotiin. Tässä tiivistyy suomalainen hulluus.


Kuukausi meni Miettisen mukaan loppupeleissä yllättävän kivuttomasti. Hän kävi kerran viikossa kaupassa ja varautui ostamalla muun muassa purkitettua poronlihaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun hän oli yksin leirintäalueella, hän kävi avustamassa työntekijöitä festivaalien valmisteluissa ja keitteli muun muassa kahvia.

Miettinen vietti myös viime vuonna kuukauden Nummijärven leirintäalueella. Opiskelijaelämä antaa siihen vielä mahdollisuuden. Lempinimellä ”Pena” tunnettu elämäntapafestaroija on saanut runsaasti huomiota myös sosiaalisessa mediassa tempaustensa vuoksi.

– Viime vuonnakin oli niin hauskaa katsella metsässä luonnonrauhaa ja miettiä syvällisiä. Sitten yhtäkkiä metsä on täynnä hevimiehiä ja -naisia. Nämä ovat parhaat bileet ikinä. Olen jo käynyt katsomassa, mihin sijoitan telttani Nummirockissa 2018, Miettinen sanoo ja hymyilee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt