Yleisö hiljeni ja odotti Nummirockissa: Se hetki, kun mies kosii kesken suosikkibändin keikan – ”Tiesin kyllä mitä vastaan” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Yleisö hiljeni ja odotti Nummirockissa: Se hetki, kun mies kosii kesken suosikkibändin keikan – ”Tiesin kyllä mitä vastaan”

Nummirock on monelle metallimusiikin ystävälle ainoa oikea paikka viettää juhannusta. Joillekin sieltä löytyy paljon enemmän.

23.6.2017 21:56

Nummirockin juhannusfestivaali Nummijärvellä ei katso säätä tai oikeastaan mitään muutakaan. Ystävät, tutut ja tuntemattomat kokoontuvat Nummijärven leirintäalueelle ja nauttivat vuoden kohokohdasta. Vapaaehtoinen liiviväki tekee vuodesta toiseen kaikkensa, että raskasta musiikkia rakastavat ihmiset pääsevät pystyttämään telttansa useammaksi päiväksi ylenpalttiseen riemujuhlaan.

Vuonna 2017 nähtiin jälkeen yksi iloinen yllättävä ohjelmanumero, kun muusikko Mikko Kivistö, 36, asteli kesken juhannusperjantain Jinjer-yhtyeen konsertin lavalle, ja kosi rakastettuaan Katja Mäntymäkeä, 38.

Bändi lopetti välittömästi soittamisen, yleisö hiljeni ja odotti, katseet kääntyivät Mäntymäen puoleen. Hämeenlinnalainen vastausta odottava sulho ei tuntunut välittävän yleisön jakamattomasta huomiosta, vaan kaikki huomio oli niin hänellä kuin yleisölläkin kiinni siinä, mitä nainen vastaa. Hänen ei tarvinnut miettiä vastausta.

– Kyllä, vastasi Mäntymäki liikutuksen kyyneleitä pidätellen.

Mikko Kivistö asteli lavalle ja kosi rakastaan.

Kivistö loikkasi heti miehekkäästi lavalta kauhajokelaisen morsiamensa luokse. He sulkeutuivat toistensa syleilyyn, kunnes huomiota riitti myös medialle.

– Me kuuntelimme tätä bändiä ensimmäisillä treffeillämme, hymyilevä Kivistö sanoo.

– Tiesin kyllä, mitä vastaan. Olin vähän järkyttynyt, tai oikeastaan enempi liikuttunut. Tämä on lempibändini. Eihän kukaan tee tällaista? Hän teki tämän minun takiani.

Onnellinen kihlapari Katja Mäntymäki ja Mikko Kivistö.

Tuore sulhanen sanoo, että asiaa ei kauheasti tarvinnut miettiä. Pari tapasi maaliskuussa, ja tilaisuus oli ensimmäinen, kun ukrainalainen metallibändi oli taas Suomessa.

– Ensimmäisestä päivästä lähtien oli selvää, että hän on juuri se oikea nainen, mielitiettynsä kihlannut onnellinen mies sanoo.

Kaksikon yhteinen tulevaisuus oli oikeastaan selvä heti ensihetkestä lähtien. Kivistö sanoo, että tavatessaan rakastettunsa hän tunsi näkevänsä peilikuvansa. Mäntymäki sanoo tunteneensa samoin.

– Kun tapasin hänet, se oli kuin minä, mutta se oli Mikko, onnellinen vastakihlattu nainen sanoo ja suutelee miestään.

Myös Jinjer-yhtye oli iloinen kosinnasta. Orkesterin viehättävä naisvokalisti Tatjana Shmailjuk sanoo, että Kivistön kosinta oli omaperäinen.

– Minusta se oli parempi ratkaisu kuin laittaisi sormuksen kakun sisään tai samppanjalasin pohjalle. Mielestäni se olisi vähän nynnyratkaisu. Tämä ratkaisu oli erittäin romanttinen. Mies meni lavalle ja kosi kaikkien edessä. He kaikki jakoivat heidän onnensa.

Jinjer-yhtyeen naisvokalisti Tatjana Shmailjuk.

– Hän teki aika huikean tempun. Monesta ei olisi ollut siihen noin ison yleisön edessä. Se mies on todellinen sankari. Hänestä voisi kuka tahansa ottaa esimerkkiä. Harvalla jätkällä olisi munaa tuohon. Jatkossa he yhdistävät kaikki kokemuksensa Jinjeriin ja se heijastuu heidän elämäänsä. Se on jotain erityistä, ja se merkitsee yhtyeellemme paljon, tyytyväisenä myhäilevä basisti Jevgeni Kostjuk sanoo.

Tatjana Shmailjuk, Mikko Kivistö, Katja Mäntymäki ja Jevgeni Kostjuk.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?