Musiikki

”Vesassa asuu pieni kongolainen!” – Seksikäs-Suklaa teki räppibiisin Vesa Keskisestä: näin kyläkauppias reagoi

Julkaistu:

kyläkauppias
Suomen tunnetuin kyläkauppias Vesa Keskinen saa oman räppibiisin.
Räppärikaksikko Seksikäs-Suklaa, eli Luyeye Konssi, ja Dosdela, eli Hanad Hassan, julkaisevat torstaina 15. kesäkuuta uuden singlensä. Seksikäs-Suklaa tunnetaan erityisesti lyhyitä humoristisia videoita sosiaaliseen mediaan tehtailevana artistina.

Kaksikon uusi kappale kertoo yrittäjyydestä, ja sen pääosassa on itseoikeutetusti Suomen tunnetuin kyläkauppias, 50-vuotisjuhliaan heinäkuussa viettävä Vesa Keskinen. Kappaleen nimi on Vesa Keskinen.

Idea biisiin syntyi, kun Seksikäs-Suklaa ja Dosdela vierailivat Tuurin kyläkauppias -ohjelmassa. Vesan omistama Suomen suurin kyläkauppa teki miehiin heti vaikutuksen.

– Halusimme tehdä Vesasta biisin, sillä en ole koskaan nähnyt suomalaisella miehellä niin isoa ostoskeskusta. Ihailin ja mietin, että miten joku on tällaisen imperiumin rakentanut, Seksikäs-Suklaa kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vesa Keskinen vahvistaa Ilta-Sanomille olleensa tietoinen ja otettu nimikkokappaleesta.

– Olen saanut biisin kuunneltavaksi jo jokin aika sitten. Siinä on oikeaa asennetta. Koin sen jonkinlaisena kunnianosoituksena sille, että olen yli 30 vuotta tehnyt töitä kyläkaupan eteen. Useat kymmenet henkilöt, joilla olen kuunteluttanut biisin, ovat poikkeuksetta tykänneet siitä. Kaikki ovat sanoneet, että se on todellinen korvamato, Vesa sanoo.


Alun perin Angolasta kotoisin oleva Seksikäs-Suklaa ei ymmärrä sitä, että Suomessa miljonääritkin saattavat kävellä vanhoilla kengillä, etteivät naapurit ala udella raha-asioista.

– Olen sitä mieltä, että Vesa Keskisessä asuu pieni kongolainen! Afrikkalaiset antavat rahan näkyä ja ostavat ison talon ja hienon auton, Seksikäs-Suklaa nauraa.

Vesa itse ei koe omaisuutensa, kuten ison ja tyyriin kartanon, olevan mikään itseisarvo. Hän asui kyläkaupassa työskennellessään ensimmäiset 13 vuotta yritysten toimistotiloissa, ja tänä kesänä hän muuttaa vuokralle nykyistä kartanoaan viisi kertaa pienempään omakotitaloon perheensä kanssa.

– Koen olevani edelleen se sama tuurilainen pojanviikari pilke silmäkulmassa, nyt vain lelut ovat vaihtuneet. Minulla on kauniita autoja, joilla en juurikaan ajele. Syitä on kaksi. Ei ole turhaa aikaa, ja koen laiskottelevani, jos vain kruisailen niillä vailla mitään syytä, Vesa kertoo.


Vesa ja Seksikäs-Suklaa ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että Suomessa yrittäjyyttä ei arvosteta tarpeeksi.

– Yrittäjyyden parhaita puolia on vapaus. Se on minulle yksi elämäni tärkein asia. Suomi on kaiken kaikkiaan tosi hyvä maa olla, asua ja yrittää, vaikka yrittäjyyttä ei arvostetakaan, Vesa kertoo.

– Teimme biisin siksi, että Suomessa yrittäjyyden hyvistä puolista ei puhuta ollenkaan, Seksikäs-Suklaa toteaa.


Räppäreiden ja Vesan tapaamiseen Tuurissa kuului leijulautailua ja ruotsalaista surströmmingiä, eli maailman pahimman hajuista kalasäilykettä.

– Minulta kyllä meni se alas, mutta ainakin Hanadilta tuli oksennus, Vesa muistelee.

– Vesa oli mukava äijä ja tarjosi meille bissetkin, Seksikäs-Suklaa kertoo.

Kappaleen musiikkivideon kuvauksiin Vesa kertoo olevansa heti valmis.

– Toivon tapaavani heidät uudestaan tänä kesänä. Voisimme tehdä biisistä videon Tuurissa. Olen heti valmis! Minä lupaan tarjota heille ruotsalaista hapansilakkaa Aku Ankasta tutun Sihi-juoman kera, Vesa heittää.

Seksikäs-Suklaa ja Dosdela mainostivat uutuuskappalettaan Facebookissa:Jos video ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Kappale julkaistaan 15. kesäkuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt