Cheek ja Elastinen areenassa: ”Toisten pitää näyttää mallia, miten täytetään hallia!” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Cheek ja Elastinen areenassa: ”Toisten pitää näyttää mallia, miten täytetään hallia!”

Elastinen ja Cheek eli Profeetat tarjosi hittiputken ja ison show’n.

Cheek ja Elastinen konsertoivat Helsingin areenassa lauantaina.­

29.4.2017 22:15

Profeetat on vähän koominen nimi yhteiselle projektille, vaikka asialla olisivat kuinka suositut räppikuninkaat. Vaikka asialla olisivat Elastinen ja Cheek.

Täytyy tosin muistaa, että silloin kun kaksikko samannimisen yhteisbiisin levytti neljä vuotta sitten, he olivat suosittuja, mutta vasta matkalla nykyiseen jättisuosioon.

Ja kun rap ja hip hop perustuvat paljolti uhoamiseen, niin mikäs siinä sitten. Nyt uhoaminen on kyllä lunastettu molempien soolourilla – ja nyt Profeeetoissa. Kolme keikkaa yhteensä 30 000 kuulijalle on kova suoritus.

Sanojensa mittainen Profeetat taitaa olla, Elastisen vanha sanoitus toteutui Hartwall-areenassa lauantaina:

”Toisten pitää näyttää mallia, miten täytetään hallia!”

Millainen Profeetat sitten oli lavalla? Suuri ja mahtava, kuinkas muuten.

He esittivät tietysti kolme yhdessä Profeettoina julkaisemaansa biisiä, lisäksi kummallakin oli omat osuutensa. Toki hittejä esitettiin myös ristiin.

Ja niitä hittejä riitti. Liioittelematta voi sanoa, että parituntiseen keikkaan ei mahtunut suvantohetkiä.

Kuten molempien omilla areena-keikoillakin, puitteet olivat kohdallaan. Lavasteet, taustakuvitus, valot, tehosteet ja erityisesti suomalaisista huippumuusikoista koostunut yhtye (mukana muun muassa Apocalyptican rumpali Mikko Siren, Sunrise Avenuen kitaristi Riku Rajamaa sekä torvisektiossa alan huiput trumpetisti Jukka Eskola, pasunisti Jay Kortehisto ja saksofonisti Aleksi Ahoniemi) kestävät vertailun minkä tahansa kansainvälisen areenaesiintyjän kanssa.

Nämä kappaleet Profeetat esitti:

1. Sinuhe2. Fiiliksissä (vierailijana Diandra)3. Loppuviikko4. Me ollaan ne (mukana JVG)5. Naurava kulkuri6. Super7. Syljen8. Kuka muu muka9. Liekeissä10. Tinakenkätyttö11. Yhtäccii12. All Good Everything13. Peggy14. Kyyneleet15. Oota mua16. Keinu - Sä huudat - Äärirajoille17. Sokka irti18. Täytyy jaksaa - Mikä boogie - Lempo19. Anna soida21. Profeetat22. Eteen ja ylös23. Timantit on ikuisia24. Jokainen kyynel

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?