Laulaja Barbara Helsingius on kuollut

Naistrubaduuriperinteen uranuurtaja kuoli torstaina 79 vuoden iässä.

9.3.2017 14:11

Laulaja Barbara Helsingius on kuollut. Naistrubaduuriperinteen uranuurtaja menehtyi torstaiaamuna pitkäaikaiseen sairauteen. Helsingius oli kuollessaan 79-vuotias. Muusikon kuoleman vahvisti STT:lle Helsingiuksen tytär Marika Koski.

Helsingius levytti 1960-luvulta lähtien musiikkia useilla eri kielillä. Hän esiintyi urallaan ympäri maailmaa, etenkin Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa.

2000-luvulla Helsingius muun muassa teki Songs Finland Sings -laulukirjan, joka sai suosiota varsinkin amerikansuomalaisten parissa.

Helsingius antoi vuonna 2001 Ilta-Sanomille haastattelun, jossa puhui urastaan. Hän opetti tuolloin muusikon töiden lisäksi kitaransoittoa työväenopistossa.

– Vaikka olen viihdealalla, huomaan, että opettajataustani vaikuttaa – esiintyessänikin tykkään kertoa musiikista. Ja koska olen kasvissyöjä, aina välistä huomaan luennoivani siitäkin ihmisille.

Helsingius puhui tuolloin myös laulelmien puolesta.

– Jonkun on pidettävä senkin puolta, se kun tahtoo jäädä kaupallisemman musiikin jalkoihin. Laulelmilla on paljon annettavaa. Niissä on inhimilliset sanoitukset, jotka kertovat syvällisesti elämästä.

– Laulelmat synnyttävät todellinen vuorovaikutuksen yleisön ja esiintyjän välille. Niillä on myös terapeuttinen vaikutus: kun olen esiintynyt sairaaloissa, lääkäritkin ihmettelevät, mitä täällä tapahtuu, kun potilaiden arvot ovat paremmat.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?