Laulaja Barbara Helsingius on kuollut - Musiikki - Ilta-Sanomat

Laulaja Barbara Helsingius on kuollut

Naistrubaduuriperinteen uranuurtaja kuoli torstaina 79 vuoden iässä.

9.3.2017 14:11

Laulaja Barbara Helsingius on kuollut. Naistrubaduuriperinteen uranuurtaja menehtyi torstaiaamuna pitkäaikaiseen sairauteen. Helsingius oli kuollessaan 79-vuotias. Muusikon kuoleman vahvisti STT:lle Helsingiuksen tytär Marika Koski.

Helsingius levytti 1960-luvulta lähtien musiikkia useilla eri kielillä. Hän esiintyi urallaan ympäri maailmaa, etenkin Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa.

2000-luvulla Helsingius muun muassa teki Songs Finland Sings -laulukirjan, joka sai suosiota varsinkin amerikansuomalaisten parissa.

Helsingius antoi vuonna 2001 Ilta-Sanomille haastattelun, jossa puhui urastaan. Hän opetti tuolloin muusikon töiden lisäksi kitaransoittoa työväenopistossa.

– Vaikka olen viihdealalla, huomaan, että opettajataustani vaikuttaa – esiintyessänikin tykkään kertoa musiikista. Ja koska olen kasvissyöjä, aina välistä huomaan luennoivani siitäkin ihmisille.

Helsingius puhui tuolloin myös laulelmien puolesta.

– Jonkun on pidettävä senkin puolta, se kun tahtoo jäädä kaupallisemman musiikin jalkoihin. Laulelmilla on paljon annettavaa. Niissä on inhimilliset sanoitukset, jotka kertovat syvällisesti elämästä.

– Laulelmat synnyttävät todellinen vuorovaikutuksen yleisön ja esiintyjän välille. Niillä on myös terapeuttinen vaikutus: kun olen esiintynyt sairaaloissa, lääkäritkin ihmettelevät, mitä täällä tapahtuu, kun potilaiden arvot ovat paremmat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?