20-vuotias Arttu Lindeman voitti Vuoden artisti -palkinnon – tehnyt vain 4 kappaletta, some räjähti - Musiikki - Ilta-Sanomat

20-vuotias Arttu Lindeman voitti Vuoden artisti -palkinnon – tehnyt vain 4 kappaletta, some räjähti

Muusikko ja Youtube-tähti Arttu Lindeman voitti yleisöäänestyksellä Vuoden artisti -palkinnon. Tapahtumaa seurannut someyleisö kimpaantui valinnasta.

5.2.2017 14:58

20-vuotias Arttu Lindeman voitti lauantai-iltana järjestetyssä Emma-gaalassa yleisöäänestyksen avulla Vuoden artisti -kategorian.

Yleisö osoitti voiton jälkeen nopeasti tyytymättömyyttä Lindemanin voittoa kohtaan, vaikka hän voitti palkinnon nimenomaan yleisöäänten perusteella. Äänestys oli kaikille katsojille avoin.

Katso yllä oleva video: Vuoden tulokkaat vetivät yhteiskeikan Emma-gaalassa!

Katsojat kommentoivat vihamielisesti

Jälkikäteen aiheesta repesi varsinainen someraivo. Emma-gaalaa televisiosta seuranneet katsojat kommentoivat aihetta Twitterissä lauantai-iltana ja sunnuntaiaamuna tulikivenkatkuisesti. Suurin syy katsojien kiukkuun on se, että Lindeman on julkaissut vain neljä kappaletta. Kaikki neljä ovat ilmestyneet tänä vuonna.

Vuoden artisti julkaissut tasan 4 kappaletta, neljä! #EmmaGaala— Juha K (@LifeOfJou) 4. helmikuuta 2017

– Vuoden artisti julkaissut tasan 4 kappaletta, neljä!

– #Brexit #USAvaalit #Lindeman Olkaa nyt varovaisia näiden kansanäänestyksien kanssa.

Katso twiittejä täältä, täältä, täältä ja täältä.

#Brexit #USAvaalit #Lindeman Olkaa nyt varovaisia näiden kansanäänestyksien kanssa. #EmmaGaala— Ilona Sorri (@ilonasorri) 4. helmikuuta 2017

Lindeman ponnisti musiikkimaailmaan suositun Youtube-kanavansa kautta. Levy-yhtiö bongasi hänen hitiksi muodostuneen Mainstreamflowjuntti-musiikkivideonsa ja tarjosi hänelle sopimusta.

Lindemanin videot ovat keränneet Youtubessa miljoonia katselukertoja. Esimerkiksi hänen suosittua Läikkyy-videotaan on katsottu tällä hetkellä hurjat 4,3 miljoonaa kertaa.

Twitterissä vihjailtiin, että Lindeman olisi voittanut palkintonsa juuri somesuosion ansiosta.

– Vai että neljän sinkun ja äänestämään valjastetun tubejonnelauman voimin voi olla #VuodenArtisti. Semmosta, eräs käyttäjä kirjoitti.

Vai että neljän sinkun ja äänestämään valjastetun tubejonnelauman voimin voi olla #VuodenArtisti. Semmosta. #EmmaGaala— Jalmari Siili (@JalmariSiili) 4. helmikuuta 2017

Emma-gaalaa verrattiin myös Urheilugaalaan. Urheilijapalkintojen jakamisesta on herännyt useana peräkkäisenä vuotena paljon närää, kuten nyt myös Emma-gaalasta.

– Vuoden Artisti Arttu "Kuka" Lindeman ja ihmiset vaativat että Vuoden Urheilija pitäisi olla yleisöäänestys. #emmagaala #vuodenurheilija.

Vuoden Artisti Arttu "Kuka" Lindeman ja ihmiset vaativat että Vuoden Urheilija pitäisi olla yleisöäänestys. #emmagaala #vuodenurheilija— Pasi Mattila (@PMattila_) 4. helmikuuta 2017

Lindemanin kanssa samassa Vuoden artisti -kategoriassa olivat ehdolla myös Alma, Elastinen, Ellinoora, Erin, Evelina, JVG, Kotiteollisuus, Lauri Tähkä, Lucas, Mikael Gabriel, Nikke Ankara, Roope Salminen ja Koirat, Sanni, Stam1na, Suvi Teräsniska, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani, Vesala ja Yö.

Ylpeä ja yllättynyt voitostaan

Arttu Lindeman poseerasi punaisella matolla Emma-gaalassa.

Lindeman itse oli gaalassa silmin nähden yllättynyt voitostaan. Hän paljasti mediatilassa aikovansa tehdä tulevan vuoden aikana runsaasti lisää musiikkia.

Lindeman on puhunut monesti avoimesti rankoista koulukiusaamiskokemuksistaan ja hän puhuikin aiheesta myös voittopuheensa yhteydessä.

– Älkää hyväksykö sitä, että joku on automaattisesti kiusaaja! Älkääkä sitä, jos joku sanoo, ettei teistä ole johonkin. Ostakaa vaikka rumpusetit ja alkakaa soittaa, niin minäkin tein, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?