Seppo Räty kertoo miksi lähti Zeus-jumalaksi Apulannan keikalle: ”Kun se rumpali… Mikä ihme pukki se nyt on?”

Suomalaisen rockmusiikin suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva Apulanta yllätti faninsa perjantai-iltaisella keikallaan Helsingin jäähallissa.

21.1.2017 14:57

Apulanta oli saanut houkuteltua paikalle itsensä keihäslegenda Seppo Rädyn, joka laskeutui esiintymislavalle Zeus-jumalaksi pukeutuneena roomalaisissa vaunuissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tapahtuma voisi kuvailla ällistyttäväksi, miltei mahdottomaksi. Nimittäin Rädyn houkutteleminen julkisiin tilaisuuksiin vaatii uskomattomia puhelahjoja sekä rutkasti tuuria, kenties rahaakin.

Joku voisi yllättyä vähemmän, jos vaikka Guns N’ Roses tai Metallica esiintyisivät Vatikaanissa. Räty ei kerta kaikkiaan viihdy urheilun ulkopuolisissa massatapahtumissa.

Miten ihmeessä Apulanta onnistui samaan Rädyn paikalle?

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ilta-Sanomat tavoitti kuumeisen Rädyn kotoaan. Hän oli vilusta huolimatta juttutuulella.

– Siitähän kaikki lähti, kun se rumpali… Mikä ihme pukki (Sipe Santapukki) se nyt on? No, joka tapauksessa hän soitti ja ehdotti tällaista esiintymistä. Ajattelin, että pitäähän sitä kerran elämässä tämäkin kokea, Räty kertoo.

– En ollut aikaisemmin tällaisissa tapahtumissa käynyt, mutta täytyy sanoa, että viihdyin ihan hyvin. Tuosta kun vierestä kuunteli, niin tämä Apulantahan soitti oikein hienosti. Sitä oli paljon mukavampi kuunnella kuin niitä lukuisia mikroaaltouunin pehmentämiä artisteja, joille on vain lyöty mikki kouraan.

Räty lisää vielä olevansa tyytyväinen siihen, että suostui rumpali Santapukin kosiskeluun.

– Voi jopa olla, että käyn joskus toistekin kuuntelemassa suomalaista rockmusiikkia. Siinä oli kunnon äksöniä, hän tiivistää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Apulanta esiintyy Helsingin jäähallissa myös lauantaina 21. tammikuuta. Myös kuumeinen Seppo Räty on jälleen paikalla.

– Käväisen keikalla tänään ja lähden sitten äkkiä kotiin, hän paljastaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?