Musiikki

JVG meni suosiossa ohi jopa Cheekin – VilleGalle hehkuttaa huippuvuotta: ”Makeaa, kun Tiihonen tulee klubilla onnittelemaan”

Julkaistu:

Musiikki
JVG:llä on takanaan iso vuosi.
Musiikkipalvelu Spotifyn kuuntelijatilastot osoittavat JVG:n olleen vuoden 2016 kuunnelluin artisti Suomessa. Lisäksi JVG:n jäsenten perustama levy-yhtiö PME Records ja sen artistit valtaavat koko ajan lisää alaa suomalaisesta musiikkiskenestä.

On tultu pitkälle siitä, kun turkiksessa hikoillut Jare ja Junon tuplaajana tuolloin tunnettu VilleGalle esiintyivät ravintola Cubassa ensimmäisellä keikallaan kuusi ja puoli vuotta sitten.

– Tuntuu, että tämä viimeinen vuosi oli meille aika vahva. Cheek on ollut sellainen, joka on vienyt meitäkin kovasti eteenpäin. Olemme sivusta katsoneet ja yrittäneet pysyä omalla jutulla mukana. Nyt tuntuu, että olemme vihdoin ja viimein vähän ehkä menneet jollain saralla ohi, VilleGalle toteaa Ilta-Sanomille.

– Se on ollut iso juttu, koska tässä skenessä on ollut yksi äijä yli muiden. Olemme päässeet hetkeksi pitämään ykköspallia. Se on aika makea juttu, kun Tiihonen tulee klubilla onnittelemaan, että te olette menneet ohi soitetuimpana artistina. Kyllä se hurjalta tuntuu, räppäri fiilistelee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hehkuu ja Tarkenee ovat niin saatanan isoja, hah hah. Vaikka itse sanonkin. Kun onnistuu tekemään kahtena vuotena putkeen striimatuimman biisin, kyllä siinä miettii, että menee hommat nappiin. Ei olla kelailtu liikaa, vaan yritetty aina visioida jotain uutta. Ei tämä ole niin monimutkaista.

PME:llä ”mahtava vuosi”

JVG:n vuoden viimeinen keikka oli 17. joulukuuta Tampereella. Viimeiset kaksi viikkoa eivät kuitenkaan ole olleet lomailua.

– Olen urheillut paljon ja koittanut ottaa tosi iisisti. Just tulin pelaamasta sulkapalloa. Olen hoidellut viimeisiä hommia, että pääsisi lähtemään aurinkoonkin jossain vaiheessa. Tossa on toi PME:kin, on nuoria poikia, jotka tarvitsevat välillä apua. Hommat eivät lopu keikkatauon alkuun. Jaren kanssa teemme periaatteessa vähän kuin päivätöitä.


PME:n tallissa on paljon nousevia artisteja.

– Mahtava vuosi. Gettomasa teki klassikkoalbumin räpin saralla ja laittoi aikamoiset virstanpylväät aidolle hiphopille. Töölön Ketterä tuli uutena ja se on saanut hyvän nosteen. Alma on sitten ihan eri keissi, siinä en ole ollut hirveästi mukana. Antti ja Andrei ovat hoitaneet sitä tuolla maailmalla. Hurjaa vauhtia mennään. Kaikki on mennyt tosi hyvin, VilleGalle selvittää.

JVG keikkaili kesän aikana yli 40 festareilla. Vuoteen mahtui myös valtavasti klubikeikkoja ja keväällä kaksi areenakonserttia. 29-vuotias VilleGalle nostaa yhden ylitse muiden.

– Kun ajoimme vikalta keikalta himaan, kävimme dj:n kanssa läpi vuoden parhaat. Hurjalta kuulostaa: vaikka oli Hartwall-areenan viikonloppu, niin Ruisrock toppasi kaiken. Se oli niin hieno keikka. Kaikki unelmat täyttyivät. Rotsi oli sen jälkeen aivan tyhjä. Pääsimme päälavalle lauantaina 19.30. Kaikki olivat sisällä ja bum bum. Siitä on yksi mahtava YouTube-video, jota on tullut pari kertaa fiilisteltyä.

Tuoreesta EP:stä hyvää palautetta

Levyjä JVG ei enää tee, mutta joulukuussa rap-kaksikolta ilmestyi Mist sä tuut ep.

– Sikahyvää palautetta on tullut. Teimme sen muutamassa viikossa ja laitoimme ulos ilman sen isompaa haippausta. Kollegoilta asti on tullut hyvää palautetta. Pystymme tekemään vielä ns. striittimatskuakin. Palaute rohkaisee, eikä meidän tarvitse tehdä vain poppibiisejä.


Neljä kappaletta käsittävän ep:n nimikkokappale Mist sä tuut part 2 on possebiisi, jossa mukana ovat ensimmäisen kappaleen tapaan Gracias, Paperi T, Juno, Särre, Gasellit ja Kube. Kappaleen teossa kesti hieman pidempään kuin viime kerralla samalla kokoonpanolla.

– Viimeksi taidettiin viikossa saada kaikki valmiiksi. Kaikilta 11 äijältä räpit ja videokin valmiiksi.

– Aika kivuttomasti kuitenkin onnistui myös nyt.

Ison porukan saaminen kasaan videokuvauksia varten on vaikeaa.

– Stepakin tulee Oulusta asti. Yleensä se menee vähän niin, että kysytään ensin Stepalta, milloin sopii ja sitten ilmoitetaan muille, VilleGalle naurahtaa.

Onko joku päivä odotettavissa mahdollisesti Mist sä tuut part 3?

– Mahdollisesti. Just yksi ilta mietin ja koitin ideoida kaikkea uutta. Esimerkiksi Mist sä tuut -keikka voisi olla aika siisti, vetäisimme koko porukalla noi kaksi biisiä ja kaikki voisivat siihen päälle vetää omia kappaleitaan, VilleGalle visioi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt